hamburger-icon

Kliker.info

Nakon Bidena i Fauci kritikuje društvene mreže : Iskorjenjivanje malih boginja bilo bi nemoguće s trenutnim dezinformacijama

Nakon Bidena i Fauci kritikuje društvene mreže : Iskorjenjivanje malih boginja bilo bi nemoguće s trenutnim dezinformacijama

18 Jula
06:48 2021

Savjetnik Bijele kuće za covid-19 Anthony Fauci kritizirao je u subotu medije zbog širenja lažnih informacija o vakcinama , rekavši da bi “iskorjenjivanje malih boginja i dječje paralize bilo nemoguće s trenutnim dezinformacijama”.

Fauci  je govorio dan nakon kritika američkog predsjednika Joea Bidena upućenih Facebooku i drugim mrežama, u kojima ih je optužio za prenošenje lažnih podataka o vakcinama i za “ubijanje ljudi”.

Veliki operateri društvenih mreža na kojima se šire dezinformacije o vakcinama  “ubijaju ljude”, ustvrdio je u petak Biden, dok je Bijela kuća zatražila od njih veću dosljednost u odnosu na dezinformacije na mrežama.

 Facebook se branio od optužbi navodeći da je već povukao više od 18.000 dezinformacija o covidu-19 i podijelio više od 2 milijarde sigurnih informacija o covidu i vakcinama.

Doktor Fauci odgovarao je novinaru CNN-a koji ga je pitao misli li da “smo mogli pobijediti boginje ili iskorijeniti dječju paralizu da je Fox News iz noći u noć upozoravao ljude na ove probleme s vakcinama.” Kanal Fox News, koji već dugo podržava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, umnožava poruke skepticizma prema vakcinaciji  protiv Covida.

Nakon prvog vala vakcinacije  širom zemlje, tempo  je naglo usporen u Sjedinjenim Državama. Slučajevi zaraze Covidom-19 povećavaju se u državama s najnižim stopama vakcinacije , baš kao što se i zarazna varijanta Delta brzo širi.

Cilj koji je najavio Joe Biden, da se 70 posto odraslih vakcini[e do državnog praznika 4. jula , nije postignut.
Početni skepticizam prema vakcinama  u mnogim dijelovima Sjedinjenih Država razvio se u neprijateljstvo, jer su poruku protiv vakcina  pojačavale zavjereničke teorije koje su konzervativni mediji rutinski emitirali.

(Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku