hamburger-icon

Kliker.info

Nakon Bakira i Komšić dobio “četvorke” : Četiri ugledna člana podnijela ostavke na funkciju u DF-u

Nakon Bakira i Komšić dobio “četvorke” : Četiri ugledna člana podnijela ostavke na funkciju u DF-u

05 Maja
09:00 2017

Četiri ugledna člana Demokratske fronte jučer su pismeno obavijestili vodstvo stranke da napuštaju sve funkciju koje su dosad obnašali u ovoj stranci, saznaje N1. To su Damir Bećirović, Jasmin Kadić, Lejla Didik Sarajlić i Nedžada Avdić.

Kako se navodi u pismu upućenom generalnom sekretaru Zlatku Miletiću, predsjedniku Željku Komšiću te članovima Predsjedništva i Glavnog odbora DF-a, prisutno je veliko razočarenje usljed posljednjih zbivanja u stranci, posebno u Tuzlanskom kantonu.

”Nedopustiv je odabir ljudi kojima se povjerava daljnja reorganizacija stranke na TK-u, a koji nisu imali nikakve veze s DF ili se povezuju sa SDA i to sa njihovom najrigidnijom i najkriminaliziranijom strujom. Nakon ovakvih odluka predsjednika stranke i Predsjedništva DF-a, sada je više nego evidentna mogućnost da se organizacija DF-a na području TK-a stavi pod kontrolu spomenute struje SDA”, navodi se između ostalog u pismu koje potpisuju Bećirović, Kadić, Didik Sarajlić i Avdić.

Kako saznaje N1, u pismu vrhu stranke četiri člana navode i da su aktivno učestvovali u formiranju Demokratske fronte i da su uz ovu stranku bili od početka. Naglasili su da su kao kandidati DF-a osvojili direktne mandate u skupštinama i parlamentima gdje trenutno obavljaju dužnosti zastupnika.

U tom pogledu, naglasili su, ništa se neće promijeniti i oni će svoje djelovanje na ovim funkcijama – nastaviti.

Podsjećamo, Bećirović je zastupnik DF-a u Parlamentu BiH, Kadić u Parlamentu FBiH, Didik Sarajlić u Skupštini Tuzlanskog kantona kao i Avdić.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku