hamburger-icon

Kliker.info

Najveća senzacija Igara : Na zvaničnim stranicama nisu imali ni Sarinu fotografiju, a ona je “pomela” svjetsku rekorderku!

Najveća senzacija Igara : Na zvaničnim stranicama nisu imali ni Sarinu fotografiju, a ona je “pomela” svjetsku rekorderku!

19 Augusta
06:44 2016

SaraK1Godina koju je proživjela 21-godišnja studentica Sara Kolak dostojna je najluđeg filmskog scenarija. Bacačica koplja iz Ludbrega, predvodnica novog hrvatskog atletskog vala, okrunila ju je zlatnom medaljom na Olimpijskim Igrama, kao jedna od najvećih senzacija u Rio de Janeiru.

Pazite ovo: riječ je o djevojci koja je u godinu dana pet puta popravila osobni rekord u bacanju koplja, od toga dva dana zaredom na Olimpijskom stadionu. Već sam plasman u Rio za nju je bio iznenađenje. Od operacije ramena nakon teške ozljede oporavljala se 15 mjeseci.

Iz te je situacije izašla jača. Dovoljno jaka da u ožujku postavi hrvatski rekord u bacanju koplja na Otvorenom prvenstvu Slovenije u Ptuju, (60 metara i 24 centimetra), koji je popravila već iduće sedmice  na Zimskom otvorenom bacačkom prvenstvu u Splitu i hicem od 62,75 m izborila plasman u Rio.

Nije ni sanjala o plasmanu u Rio, trener ju je zvao Kinder Surprise 

Mlada studentica Poslovne Akademije u Rijeci kazala je tada da ni sama ne može vjerovati u svoj uspjeh.

“Ovo je neočekivano, nisam mogla ni sanjati Rio”

Bila je fokusirana na Europsko prvenstvo u Amsterdamu, odakle se vratila s broncom. Život joj se preokrenuo. Ispalila je hitac 63.50 m. Na službenim stranicama prvenstva nisu imali niti njezinu fotografiju!

“Trener mi je kazao da ću u Amsterdamu biti Kinder Suprise. Rekla sam sebi, gledaj tu divnu publiku, opusti se. Uspjelo je. Htjela sam plakati, ali nisam mogla. Željela sam samo čuti svoje roditelje”, kazala je.

Saru inače u slovenskoj Novoj Gorici trenira Andrej Hajnsek.

Eksplozija u finalu i nestvaran hitac za zlato

Tiho je stigla u Rio i u kvalifikacijama razbudila čitavu Hrvatsku. Naravno, njezin hitac postao je novi hrvatski rekord. U trećoj seriji kvalifikacija bacila je 64.30 m.

“Ne idem doma, ne, ne!”, vikala je.

Ova priča nije mogla završiti drugačije nego zlatom. U finalu je noćas domet popravila za još 1.88m! U drugoj seriji najprije je zacementirala mjesto među osam najboljih, da bi eksplodirala u četvrtoj seriji. Koplje je poletjelo nestvarnih 66.18 metara, gotovo dva metra dalje od rezultata iz kvalifikacija. Nestvaran, čudesni hitac izazvao je lavinu emocija.

“Mama, tata, zlato ide doma”, kroz suze je govorila.

“Ovo što sam prošla protekle dvije godine može te ubiti ili ojačati. Spremala sam se za ovo, znam da iza svega stoji rad, ali još nisam svjesna da se zaista događa. U finale sam ipak ušla s ciljem da uzmem medalju. Moraš tako razmišljati, pa to je finale Olimpijskih Igara”, prenosila nam je dojmove.

 

Iza nje je ostala svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova, koja je željela postati prva atletičarka s tri uzastopna olimpijska zlata u istoj disciplini. No, 21-godišnja Hrvatica imala je drugačiji plan i postala je olimpijska pobjednica. I to u disciplini kada se vrhunac postiže u puno zrelijim godinama! Hrvatsku zastavu za pobjednički krug bacila joj je Sandra Perković. Uz nju su u Riju bili košarkaši i zlatni jedriličari, a mnogobrojni navijači pred ekranima u Hrvatskoj zaboravili su na vrijeme. Možda su neispavani, ali zbog Sare opet vjeruju u čuda.

(Kliker.info-Index)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku