hamburger-icon

Kliker.info

Najava boljih dana u Stocu : Prevent grupacija otvara prvi proizvodni pogon u gradu na Bregavi!

Najava boljih dana u Stocu : Prevent grupacija otvara prvi proizvodni pogon u gradu na Bregavi!

21 Decembra
02:28 2017

Vodeći poslodavac u BiH, Prevent grupacija u vlasništvu Nijaza Hastora s početkom naredne godine otvara proizvodni pogon u Stocu što je ujedno i prva tvornica ove grupacije na području Hercegovine.

Pripreme za početak rada tvornice u Stocu već su u završnoj fazi. Proizvodni pogon smješten je u već postojećoj hali u industrijskoj zoni Stoca u kojoj je prije rata bila smještena kartonaža. Mašinska postrojenja su već dopremljena, a već skoro mjesec dana provodi se obuka novouposlenih radnika u goraždanskim pogonima Preventa.

Preventov pogon u Stocu biće ovoren za desetak dana. Za početak će proizvoditi HTZ opremu, a nakon toga i autopresvlake.Kako smo doznali pogon će startati sa dvadeset radnika, s ambicijom da se do kraja godine broj zaposlenih višestruko uveća. Naime, Prevent ima ambiciju da u Stocu otvori i pogon za proizvodnju kućanskoj namještaja.

Prema ranijem planu pogon u Stocu je već trebao biti otvoren početkom decembra, no rok je prolongiran još mjesec dana zbog problema s opskrbom električne energije. Taj bi problem trebao biti riješen u narednih 5-6 dana nakon čega će sve biti spremno za početak proizvodnje.

Stolac je inače općina s malim brojem zaposlenih i velikim brojem nezaposlenih ljudi. Prema trenutnim evidencijama na birou za zapošljavanje nalazi se više od tri hiljade Stočana, dok je broj zaposlenih jedva premašio dvije hiljade. S dolaskom Preventa stanje će se bitnije popraviti.

Predsjednik uprave Prevent grupacije Haris Rahman rekao je za “Slobodnu Bosnu” da je za stolački pogon osiguran dugoročni plasman proizvoda, a da će razvoj i rast pogona zavisiti od dinamike novih poslovnih ugovora. Rahman kaže da bi stolački pogon trebao biti neka vrsta regionalnog cijele Grupacije u tom dijelu Hercegovine.

(Kliker.info-SB)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku