hamburger-icon

Kliker.info

Nacionalni Kongres RBiH podržao Emira Suljagića : Da li napokon imamo kandidata kojem je stalo do Bosne i Hercegovine ?

Nacionalni Kongres RBiH podržao Emira Suljagića : Da li napokon imamo kandidata kojem je stalo do Bosne i Hercegovine ?

11 Avgusta
08:31 2014

emirprviPripadnici jedne grupe patriota Republike BiH koji sada žive u SAD su za vrijeme ramazana organizovali akciju skupljanja pomoći ljudima u domovini. Neki su svoje priloge namijenili konkretnim porodicama u BiH, dok su neki svoje priloge namijenili generalno stradalima od poplava u Podrinju, a neki djeci Konjević Polja koja su bojkotovala nastavu tražeći da se u RS-u izučava i “nacionalna grupa predmeta” prilagodjena za Bošnjake.Buduci da donatori nisu imali povjerenje u korumpirane daytonske organe, odlučili su se da zamole Prvi Mart da za njih isporuči onaj dio pomoći koji je bio namijenjen stradalima od poplava i djeci Konjević Polja.

Par sedmica poslije uručenja pomoći sastali su se Tarik Borogovac iz Maldena, USA i Emir Suljagić. Između ostalog, predmet sastanka je bila informacija o podjeli donacija. Koristimo ovu priliku da prenesemo zahvalnost primalaca donacija donatorima, koji su željelji da ostanu anonimni.Buduci da je u međuvremenu Demokratska Fronta kandidovala Emira Suljagića za člana Predsjedništva BiH, nije se samo razgovaralo o humanitarnoj pomoci nego i o načinima podrške dijaspore predsjedničkom kandidatu Suljagiću. Ne treba posebno naglasavati da je Suljagić prirodni favorit kada je dijaspora u pitanju, imajući u vidu koliko se Prvi Mart pod njegovim rukovodstvom borio za bivše i sadašnje najveće šrtave četnickog terora, povratnike u Republiku Srpsku. Spomenimo samo par najvećih uspjeha Prvog Marta. To su a) formiranje koalicije Domovina i b) veliki broj registrovanih novih glasača za oktobarske izbore. Ti uspjesi ce sigurno donijeti veliki broj glasova Suljagiću i usput Komšićevom Demokratskom frontu.

Neprijatilji BiH su pokusali da iskoriste Suljagićevu kandidaturu da bi nanijeli udarac Prvom Martu i koaliciji Domovina, međutim, čini se da nisu uspjeli, da je Suljagićev nasljednik, Almir Salihović odlično preuzeo štafetu. Zato, čak ako Suljagić i ne pobijedi mislimo da je njegova kandidatura korisna stvar za BiH jer će u predizbornoj kampanji dobiti priliku da za javnost rasvijetli mnoge izdaje i podvale dosadašnjih vladara BiH. Međutim, učinimo sve da Suljagić pobijedi korumpirane političare i izdajnike, iste one koji su zemlju doveli do samoga dna: Izetbegovića, Cerića, Radončića i Lagumžijinog proksija.U razgovoru je Emir Suljagić iznio slijedeće osnovne stvari koje će uraditi kada bude izabran za člana Predsjedništva BiH:

– Kao predsjednik on će podržati povratnike u RS. Ići ce na lice mjesta eventualnih ubistava, iživljavanja i nepravdi nad povratnicima, čime ce probleme povratnika staviti u žižu javnosti.

– Preispitaće pred ustavnim sudom sve oblike zakonske diskriminacije preko kojih se vrši etnicko cišcenje nesrba iz RS, na primjer ime svake škole (znamo da su mnogim školama u RS-a data imena osuđenih i neosuđenih počinitelja genocida nad Bošnjacima u ovom i prošlim ratovima).

– Staviće veto na sve odluke u BiH kojima se nastavlja dalje rušenje suvereniteta i državnoog integriteta BiH poput Zakona o državnoj imovini koji bi imovinu Bosne i Hercegovine podijelio na entitete. Podsjećamo, dok god se ne podijeli državna imovina, RS je podstanar u BiH, tj. ne može se odcijepiti, što cuva Bosnu i Hercegovinu.

Podsjećamo da je Suljagićev otac ubijen za vrijeme genocida u Podrinju kad je Emir imao 17 godina, te i zbog toga obećava da neće pogaziti svoje principe.

(Kliker.info-Glasnik Nacionalnog kongresa Republike BiH)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku