hamburger-icon

Kliker.info

Na vidiku kraj drame : Biden preokrenuo i u Pennsylvaniji ,ni republikanci ne podržavaju Trumpove žalbe !

Na vidiku kraj drame : Biden preokrenuo i u Pennsylvaniji ,ni republikanci ne podržavaju Trumpove žalbe !

06 Novembra
15:44 2020

Američki izbori su sve bliže raspletu, a u napetoj utrci demokratski kandidat Joe Biden je  sve bliže pobjedi nad aktualnim predsjednikom, republikancem Donaldom Trumpom.

Tačnije rečeno rasplet se upravo i desio jer je Biden nakon velikog preokreta u Georgiji preutzeo vođstvo i u ključnoj Pennsylvaniji, u kojoj je u posljednja 24 sata smanjio prednost za gotovo 150 hiljada glasova. 

Sada je u prednosti nešto manje od 6000 glasova, a pošto se upravo broje oni okruzi gdje Biden ima izraziti prednost gotovo sigurna je njegova pobjeda . Slična situacija je i Georgiji tako da je Bidenu širom otvoren put prema Bijeloj kući.

Ako se ova predviđanja ostvare Bidenu u tom slučaju i neće biti potrebne pobjede u Arizoni i Nevadi gdje je također u prednosti. Trump u ovom momentu vodi jedino u Sjevernoj Karolini. 

U ovom kontekstu važno je istaći i mišljenje republikanskog čelnika  u američkom Senatu Mitch McConnell  koji se na Twitteru  osvrnuo na Trumpove navode o krađi glasova. 

– Evo kako sve mora funkcionirati u našoj velikoj zemlji: Svaki legalni glas se treba brojati. Svi nezakonito dostavljeni glasački listići se ne smiju pribrojati. Sve strane moraju promatrati postupak. A sudovi su ovdje da primjenjuju zakone i rješavaju sporove, napisao je McConnell. 

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku