hamburger-icon

Kliker.info

Na utakmici u Čeljevu teško pretučen nogometni sudija Azer Torlo iz Mostara

Na utakmici u Čeljevu teško pretučen nogometni sudija Azer Torlo iz Mostara

26 Septembra
23:26 2006

Nogometni sudija Azer Torlo iz Mostara teško je pretučen proteklog vikenda tokom utakmice šestog kola Druge nogomente lige  između NK «Neretva» i NK «Čapljina» koja je odigrana na stadionu u mjestu Čeljevo kod Čapljine. Torlo je na toj utakmici bio glavni sudija.
U razgovoru za «Dnevni avaz» Torlo kaže da se incident dogodio u 31 minuti utakmice kada je htio dodijeliti drugi žuti karton igraču ekipe «Neretva» Stjepanu Jurkoviću, koji je namjerno udario suparničkog nogometaša.

– U trenutku kada sam Jurkoviću htio dodijeliti crveni karton on je iznenada pritrčao i snažno me udario šakom u lice. Prijetio mi je govoreći: «Smiješ li mi dosuditi crveni». Pao sam na zemlju, a još sedam do osam igrača «Neretve» je potrčalo i nastavilo me šutati nogama. Zadobio sam brojne povrede glave, ruku, lađa… – priča nam Torlo. Torlo kaže da se uspio pridići i skloniti se kod  gostujuće ekipe do dolaska policije. Međutim, ni nekoliko lokalnih policajaca ga nije zaštitilo od rulje koja je i dalje napadala na njega.
– Domaći nogometaši su mi stalno prilazili i prijetili da će me «ubiti na mrtvo» ukoliko prekinem  utakmicu,  jer bi oni, zbog ranijih incidenata na ovom stadionu, bili isključeni iz takmičenja. Nogometaši su mi prijetili željeznim šipkama, bezbol palicama, a neki od njih su skidali kopačke i govorili kako će mi kramponima razbiti glavu – kaže Torlo.
Dodaje da je tražio od dvojice policajaca koji su jedini osiguravali utakmicu, da ga izvedu sa stadiona i prebace u bolnicu, ali da su oni to odbili jer su smatrali da bi izbio opći haos. Pogotovo, jer je, veli Torlo, ispred stadiona čekalo stotinjak huligana koji su spremni da ga pretuku. Iz straha za svoj život Torlo nije prekinuo utakmicu već je, nakon prekida, nastavio suditi kao asistent glavnog sudije. Nakon utakmice primljen je u mostarsku bolnicu gdje su mu sanirane povrede.
– U 6 godina koliko sudim utakmice nisam imao takav incident. Preživio sam stravu i užas.  To je divljaštvo. Ovo nema nikakve veze sa nogometom i sportom  – kaže naš sugovornik.
Kako nam je potvrđeno u MUP-u HNK, policija je obaviještena o ovom događaju i trenutno ga istražuje. Torlo je najavio da će podnijeti tužbu nadležnom sudu.

(Kliker.info)

 
Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku