hamburger-icon

Kliker.info

Na spomeniku srpskim žrtvama u Kravicama ispisan polumjesec s zvijezdom i “BiH”

Na spomeniku srpskim žrtvama u Kravicama ispisan polumjesec s zvijezdom i “BiH”

27 Augusta
16:20 2006

Vlada Republike Srpske danas je u priopćenju oštro osudila skrnavljenje spomen-obilježja stradalim Srbima u Kravicama, kod Bratunca. "Činjenica je da je oskrnavljeno i povrijeđeno sjećanje na 3.286 poginulih Srba u regiji Birač, ali, ovaj čin je izazvao i uznemirenost kod članova njihovih obitelji i svih građana u Republici Srpskoj", navodi se u priopćenju Vladinog Biroa za odnose s javnošću. Kako su javili mediji u RS-u, na spomen-obilježju su nepoznate osobe zelenim sprejom nacrtale zvijezdu i polumjesec, a velikim slovima napisano je "BiH".

"Ovaj čin, koji je za svaku osudu, upućuje na to da posljednje izjave visokih dužnosnika u BiH, kod građana mogu probuditi i pojačaju međunacionalne tenzije što neće doprinijeti boljem suživotu i napretku BiH", ocjenjuje se u priopćenju entitetske Vlade.

"Ne možemo se oteti utisku da je čin skrnavljenja spomen-obilježja prouzročen neprimjerenim, neargumentiranim i izjavama u kojima se raspiruje mržnja između, ne samo političkih protivnika, već i naroda BiH", također se navodi u vladinom priopćenju. Od nadležnih organa se traži i da što prije provedu istragu i pronađu počinitelje ovog sramnog čina. (agencije)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku