hamburger-icon

Kliker.info

Muriz Memić : Očekujem uskoro hapšenje Dalide Burzić

Muriz Memić : Očekujem uskoro hapšenje Dalide Burzić

15 Septembra
15:52 2022

U Sudu BiH nastavljeno je suđenje u slučaju Zijad Mutap i drugi, a u vezi slučaja smrti Dženana Memića. Nakon ročišta medijima se obratio Muriz Memić, otac ubijenog mladića.

„Bilo mi je drago što smo danas u Sudu BiH, a gdje nije bilo Dalide Burzić. Ona je suspendovana i to je veliki uspjeh i napredak. Očekujem njeno hapšenje uskoro“, kazao je Memić.

Danas je svjedočila uposlenica MUP KS Sanela Hasanbegović koja je bila uključena u istragu kada je stradao Dženan Memić u februaru 2016. godine. Memić nije krio razočarenje njenim današnjim svjedočenjem.

„Sanela Hasanbegović je iz Odjeljenja za krvne delikte koje je lagalao. Ali otvaraju se istrage protiv šefova tih odjeljenja. Sanela je dosta neiskrena bila i dosta je prešutila. Bez ijednog novog dokaza oni su napravili novi izvještaj o saobraćajnoj nesreći. O ovome će se pisati kako se pravi nova kvalifikacija djela“, kazao je Memić.

On je dodao da je ostao iznenađen što tužioci nisu pitali za službenu zabilješku koju je ona sačinila, a odnosi se na to da je Alisa Mutap u dva navrata rekla da je prepoznala jednog od napadača.

Memić je kazao da borba za istinu traje više od 6,5 godina, a da su uspjeli ogoliti MUP KS i Tužilaštvo KS.

Ovaj slučaj pred Sudom BiH uskoro bi se mogao okončati, a Tužilaštvo BiH zvanično je počelo istragu za ubistvo Dženana Memića. Istragom su obuhvaćeni bivša glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić, bivši policijski komesar Vahid Ćosić, te još nekoliko visokorangiranih policijskih službenika, bivši postupajući tužilac u slučaju Memić Meris Ćato.

(Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku