hamburger-icon

Kliker.info

Muriz Memić: Neka Dalida kaže ime, ja ću reći prezime

Muriz Memić: Neka Dalida kaže ime, ja ću reći prezime

23 Maja
16:21 2017

Muriz Memić, otac Dženana Memića koji je smrtno stradao 8. februara prošle godine u Velikoj aleji na Ilidži, danas je tokom protesta u Sarajevu, kazao da Tužilaštvo Kantona Sarajevo mora tri stvari uraditi kada je u pitanju slučaj smrti njegovog sina.

“Ovo nije greška pojedinca, ovo je greška sistema. Ja imam nove dokaze. Tužilaštvo je skrivalo dokaze. Dalida Burzić je u martu meni pisala da je bilo ubistvo, da je bilo naguravanje koje je eskaliralo. Ona je tada znala o čemu se radi. Imali su izjavu očevica koju su uništili. U martu 2017. godine pojavio se novi očevidac. Imaju prijavu na stolu”, kazao je Muriz memić nakon čega su učesnici mirne šetnje ispred Kantonalnog tužilaštva počeli uvikivati “Uhvatite ubicu”.

Memić je zatražio da postupe po to izjavi.

“Oni imaju tri stvari da urade. Da pozovu svjedoka, da obave razgovor i da ga uhapse. Tužilaštvo tri stvari da uradi i slučaj je završen. Mene neće da saslušaju, moja ljudska prava su ugrožena. Neće moju izjavu, ne odgovara im. Imam saznanja ko je tukao Alisu u Aleji tu nuć. Alisa zna, ona nema amneziju. Ovo je bila klopka, ona je Dženana dovela u Aleiju. Alisina cijela priča je od početka laž. Došlo je vrijeme da se Alisa sasluša kao saučesnik”, poručio je Muriz Memić.

“I mi smo ugroženi, odavno smo u ‘crvenoj liniji’. Pozivam Dalidu Burzić da kaže ime, ja ću reći prezime i slučaj završen. Ja ću istrajati u vom, pokazat ću da sam jači. Pobijedit ćemo sistem. Tužilaštvo laže, korumpirano je. Ovo je organizovana kriminalna grupa”, kazao je otac Dženana Memića.

Podsjetimo, na Kantonalnom sudu u Sarajevu u ovom slučaju se sudi Ljub i Bekriji Seferović koji su se izjasnili da nisu krivi.

Ljubo Seferović je optužen za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći izjasnio se da nije kriv, a njegov otac Bekrija Seferović koji se brani sa slobode izjasnio je također da nije kriv za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.

Dženan Memić je 8. februara zadobio povrede opasne po život u Velikoj Aleji u sarajevskom naselju Ilidža i bio je u društvu svoje djevojke Alise Mutap.

Petnaestog februara preminuo je na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu. Cijeli slučaj je zato izazvao kontroverze, a građani su dva puta organizovali mirne proteste nezadovoljni rezultatima istrage Kantonalnog tužilaštva.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku