hamburger-icon

Kliker.info

MUP Unsko-sanskog kantona raspisao potjernicu : Cazinjanin Muhamed Budimlić ubio advokaticu koja je zastupala njegovog sina!

MUP Unsko-sanskog kantona raspisao potjernicu : Cazinjanin Muhamed Budimlić ubio advokaticu koja je zastupala njegovog sina!

27 Februara
23:42 2015

BudimlicM1Istražitelji  Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK) juče su obavili pretres kuće Muhameda Budimlića (63) iz zaseoka Podgredine u MZ Stijena u opšini Cazin, jer se dovodi u vezu s mučkim ubistvom advokatice Jasmine Koričić (61).

Ona je 13. februara ubijena u bombaškom napadu, a nakon što je ispred njene kancelarije postavljena ručna bomba.Prije tri dana istražioci su na osnovu DNK provjera utvrdili identitet napadača, a jučerašnji pretres doprinio je konačnom rasvjetljavanju ubistva.

Najvjerovatniji motiv ubistva je spor koji je Muhamed vodio sa svojim sinom Hasanom u vezi s imovinom, a nesrećna advokatica je zastupala Hasana Budimlića. Osumnjičeni Muhamed Budimlić živi u Austriji, u Salcburgu, i povremeno dolazi u Podgredinu. Prema informacijama do kojih je došao Avaz, napustio je BiH 14. februara.

Policajci su tokom jučerašnjeg dana držali ovu nenastanjenu kuću na oku u iščekivanju da Kantonalni sud u Bihaću izda naredbu za pretres. Nakon što je naredba stigla, istražioci su s kriminalističkim tehničarima pročešljali unutrašnjost kuće i pomoćnih prostorija i uzeli neophodne uzorke.

Pretresu je, kako saznaje Avaz, prisustvovala bivša supruga Muhameda Budimlića. Nekoliko minuta prije 17 sati posljednji od istražilaca je zatvorio metalnu kapiju kuće.

U Podgredinama su šokirani saznanjem da bi Muhamed imao ikakvu vezu s brutalnim ubistvom bihaćke advokatice.

“On zna za mistriju, malter i beton, nema on pojma o bombama”, kaže jedan od komšija, koji ne može povjerovati da bi se Muhamed “dao u to”.

Drugi kaže da je Muhamed Budimlić nagao čovjek koji je tukao svoju ženu, dolazio s drugim mlađim ženama iz Austrije, što je naposljetku i dovelo do sudskog raskida bračne veze sa suprugom Fatimom.

Djeca, sin Hasan te kćerke Mirzeta i Nisveta, ostala su prisna s majkom, a Fatima, navodno, živi kod kćerke Mirzete i zeta u Cazinu. Hasan Budimlić živi, takođe, u Austriji, u gradu Velsu, sa ženom i dvoje djece.

Pomaci u istrazi

Koje su tačno sve okolnosti dovele do stravičnog epiloga i mučkog i šokantnog smaknuća Jasmine Koričić, pokazaće daljnja istraga. Portparol Tužilaštva USK Adnan Tulić nije želio dati izjavu povodom novih okolnosti u predmetu “Koričić”.

“U Sarajevu sam sa šeficom (Fadila Amidžić, glavni tužilac), koordiniramo aktivnosti s Federalnom upravom policije (FUP). Toliko za sada”, rekao je Tulić.

Ministar unutrašnjih poslova USK Senad Kljajić naglasio je da ima pomaka u istrazi.

“Tužilaštvo USK, odnosno nadležni tužilac koji vodi slučaj, policijski komesar i ja, dogovorili smo se da ćemo u utorak, 3. marta, održati konferenciju za novinare, na kojoj ćemo iznijeti dokle se došlo u ovom predmetu”, izjavio je Kljajić.

Otkriven na osnovu DNK uzorka

U selu Podgredine rečeno je da je policija tražila Muhameda dva-tri dana nakon ubistva advokatice Koričić, ali je on već bio u Austriji.Policija je, očigledno, u širokoj operativnoj aktivnosti detektovala više sumnjivih osoba koje su se mogle dovesti u vezu sa svirepim ubistvom Koričićeve, a na osnovu sudskih sporova koje je ona vodila.Istovremeno, kvalitetno uzeti uzorci materijalnih tragova s mjesta ubistva i upoređivanje sa DNK sumnjivih osoba u Centru za forenzičku i informatičku podršku (CFIP) u Sarajevu dali su pozitivan rezultat.

(Kliker.info-Avaz)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku