hamburger-icon

Kliker.info

MUP RS-a kaznio povratnika u Zvorniku jer je Dodika u kafani nazvao “debelim krmkom”

MUP RS-a kaznio povratnika u Zvorniku jer je Dodika u kafani nazvao “debelim krmkom”

15 Septembra
16:08 2023

MUP RS kaznio je danas povratnika u Zvornik Saliha Nožinovića zbog, kako navode, “izazivanja uznemirenosti i straha”, upućivanjem pogrdnih riječi predsjedniku manjeg bh. entiteta Miloradu Dodiku.

Naime, MUP RS izdao je Nožinoviću prekršajni nalog jer je, ispred jednog ugostiteljskog objekta u Zvorniku, rekao da je Dodik “debeli krmak”.

“Imenovani (Salih Nožinović) je navedenog dana (4. avgusta 2023. godine) narušio javni red i mir iz člana 7 ZORiM-a na taj način što je povišenim i drskim tonom više puta govorio ispred ugostiteljskog objekta La Scala: ‘Dodik je debeli krmak. Ne bojim se ni policije niti načelnika policije, već samo dragog Allaha’, te je time kod lica Nikola Kukolj izazvao uznemirenost i strah”, navedeno je u prekršajnom nalogu koji je objavila Istraga.

Važno je napomenuti da su se prilikom pisanja naloga policajci vodili članom zakona u kojem jasno piše da se kazna ne može izreći ako se “uvredljivi sadržaj” odnosi na državne i druge javne organe.

“Ko narušava javni red i mir svađom, vikom, vriskom, izvođenjem ili reprodukcijom muzičkih sadržaja ili tekstova, nošenjem ili isticanjem simbola, slika, crteža ili tekstova nepristojnog, uvredljivog ili uznemiravajućeg sadržaja i drugim nepristojnim ili drskim ponašanjem, osim ako se navedeno ne odnosi na javno izneseno mišljenje o radu državnih organa, te drugih javnih organa i organizacija kazniće se novčanom kaznom od 100 KM do 300 KM”, piše u članu 7. Zakona.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku