hamburger-icon

Kliker.info

MUP RS-a demantuje FTV : Rusi koji su ušli u BiH nisu specijalci, već umjetnici

MUP RS-a demantuje FTV : Rusi koji su ušli u BiH nisu specijalci, već umjetnici

02 Oktobra
14:40 2014

laktasihotel2Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) demantirao je vijest koji je objavila Federalna televizija, a koju su prenijeli brojni mediji u BiH o boravku “148 ruskih specijalaca i obavještajaca na teritoriji Republike Srpske“.Iz entitetske policije je navedeno da je „MUPRS obaviješten da će na području Republike Srpske boraviti određeni broj ruskih državljana, uglavnom umjetnika i članova umjetničkih društava iz Ruske Federacije koji učestvuju na manifestaciji povodom obilježavanja 100 godina od Prvog svjetskog rata koju organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske s Ruskom Federacijom”.

Za sve dodatne informacije iz MUPRS-a upućuju na organizatore ove kulturne manifestacije, a navode „da im je MUPRS sugerisao da se ne prijavljuju Službi za poslove sa strancima BiH”, smatraju zlonamjernim i nekorektnim.Pojedini mediji u RS-u i u FBiH objavili su da je „na područje RS-a prije nekoliko dana stiglo više od 140 ruskih specijalaca koji svoj boravak nisu prijavili, niti je tačno poznat razlog njihovog dolaska.Iz Službe za poslove sa strancima kažu da je prema njihovim evidencijama u BiH stiglo 120 ruskih državljana.

“Služba za poslove sa strancima radi opsežne istrage u vezi s razlogom njihovog dolaska, jer je još uvijek razlog nepoznat. Ono što mi znamo jeste da je 120 ruskih državljana boravi u nekoliko hotela na području Laktaša, a hoetli su Služba za poslove sa strancima prijavila njihov boravak. Oni su u BiH ušli na osnovu bezviznog režima i mogu boraviti u BiH 30 dana”, kazala je Sanja Škuletić-Malagić, portparol Službe sa strancima BiH. (Kliker.info-NAP)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku