hamburger-icon

Kliker.info

MUP Makedonije saopštio : Akcija u Kumanovu završila, ubijeno 8 policajaca i 14 pripadnika oružane grupe (Video)

MUP Makedonije saopštio : Akcija u Kumanovu završila, ubijeno 8 policajaca i 14 pripadnika oružane grupe (Video)

10 Maja
17:07 2015

drama6 Makedonsko Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je završetak policijske akcije u Kumanovu.Oružana grupa je onesposobljena, rekao je glasnogovornik MUP-a Ivo Kotevski. Policija tvrdi da su osnivači paravojne grupe s Kosova. Osam policajaca je poginulo a povrijeđeno 37.Pronađeno je 14 tijela poginulih pripadnika oružane grupe dok se predalo njih 30. Nema civilnih žrtava.

Pronađen je veliki arsenal oružja, a lideri oružane grupe su bili Muhamed Krasniqi, poznat kao komandant Mališeva, Mirsad Ndrecaj, poznat kao komandant Nato, Sami Ushkini, poznat kao komandant Sokoli, Bei Rizaj i Dem Shehu.Trojica njih bili su u grupi terorista koji su se jučer predali policiji. U dvodnevnom okršaju povrijeđeno je 37 policajaca, potvrdila je makedonska policija.Prethodno, general Armije Makedonije u mirovini Ilija Nikolovski izjavio je da je moguće da je netko namjerno izazvao incident u Kumanovu agažovanjem plaćenika.

Nikolovski je u međuetničkom konfliktu u Makedoniji 2001. godine zapovijedao Drugim armijskim korpusom.”Incident u Kumanovu i konflikt neće uspjeti. Neće uspjeti zato što je strategijski interes Albanaca i u Makedoniji i na Kosovu i šire da ima mir i stabilnost u regiji, da ne budu dežurni krivci za nestabilnost”, kazao je Nikolovski za „Kanal 5”.

Nikolovski je rekao da smatra da naoružanu grupu koja je izazvala sukob u Kumanovu čine plaćenici i da su organizatoru te krize stvari izmakle kontroli.”U ovoj teškoj ekonomskoj krizi u regiji, kada ima plaćenika koji idu u Siriju i Afganistan i druge zemlje lako je da takvi dođu i djeluju u Makedoniji za određenu sumu i da se zatim povuku. Ne znam tko je organizator i tko kontrolira ovu krizu, ali imam utisak da organizator neke stvari nije predvidio i da su mu događaji izmakli kontroli”, kazao je Nikolovski.

(Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku