hamburger-icon

Kliker.info

Mujio Selimović : Vlasnik Avaza druge optužuje za ono što on radi (VIDEO)

Mujio Selimović : Vlasnik Avaza druge optužuje za ono što on radi (VIDEO)

01 Decembra
06:17 2008

U emisiji Centralni dnevnik Televizije Hayat, u kojoj je gostovao Fahrudin Radončić, iznesen je niz  kleveta, monstruoznih konstrukcija, objeda i laži o meni, mojoj porodici i Grupaciji MIMS. Zarad istine i javnosti dužan sam reagirati i ovim putem javno opovrgavam izrečene tvrdnje. Zaštitu ugleda, ličnog integriteta i imena porodice Selimović tražit ću legalnim i legitimnim sredstvima – na nadležnom sudu, tužbom za naknadu nanesene štete. Fahrudin Radončić će morati u sudskoj proceduri dokazati svoje klevete i monstruozne konstrukcije koje je naveo u toj emisiji – kaže u svom jučerašnjem saopćenju za javnost Mujo Selimović, lider Grupacije MIMS iz Sarajeva i ističe:

Porijeklo imovine          –  Ne želim se upuštati u dijalog na primitivan i krajnje uvredljiv način, kako se očito nada i očekuje Fahrudin Radončić, jer naprosto nismo isti. Sve ono što on radi i jeste, ja nisam: nisam prijatelj sa kriminalnim strukturama, nisam prijatelj sa Miškovićem i nemam zajedničku firmu s njim. Neću koristiti nijedan način za odbranu svog i imena  porodice, osim istine i to kroz legalne institucije i državne organe; neću optuživati druge za vlastite frustracije i neuspjehe; neću koristiti medije u vlasništvu Grupacije za vlastite interese i na štetu drugih, kao što to radi Fahrudin Radončić. – Koristim se ovom prilikom da pozovem sve zvanične i ovlaštene institucije države BiH  da izvrše uvid u poslovne i sve druge aktivnosti Grupacije MIMS i da isto urade u slučaju „Avaza”, „Oka”, „Prezident nekretnina” i njegovih tajnih računa, te da nakon obavljenog posla i detaljnog uvida u poslovanje javno objave utvrđene činjenice. Nakon toga na raspolaganju sam javnosti i medijima da odgovorim na sva pitanja o tako dobivenim nalazima koji će pokazati izvore finansiranja, visinu plaćanja poreza državi, porijeklo imovine i izvore sredstava, te doprinos zajednici koji daje moja porodica i firme u našem vlasništvu. Ne želim se valjati u blatu na način kako to radi Radončić, jer to nije moja prirodna okolina, a njegova jeste, što se vidi po načinu plasiranja optužbi i količini lične mržnje kojom se  koristi, sve u cilju zamjene teza i zaštite interesa svojih nalogodavaca, bez obzira koliko to bilo štetno za sve koji žive u BiH. Sve što je u pomenutoj emsiji iznio Radončić ima za cilj podršku i stvaranje prostora njegovim  poslovnim partnerima iz Srbije i Miloševićem pomagačima u toku rata da ekonomski ostvare ono što ratom nisu uspjeli. Naravno, kapital iz Srbije je dobrodošao, kao i svaki drugi kapital, ali ne i onaj iz ratnog perioda i izvora koji su, po brojnim tvrdnjama, finansirali Miloševića, a danas finansiraju Šešeljeve radikale – kaže se u Selimovićem saopćenju i podvlači:

Mržnja i paranoja            –  Riječ je o skrivanju vlastitog prljavog veša, optužujući druge upravo za ono što sam radi i sprovodi u djelo.   Fahrudin Radončić je u svojim izdanjima nebrojeno puta uništavao živote, karijere i sudbine mnogih Bosanaca i Hercegovaca i nebrojeno puta pokušavao da svojim lažima i optužbama ostvari vlastite interese i(li) interese svojih nalogodavaca iz Srbije. Isti metod već godinama koristi protiv  mene i moje porodice, ali bezuspješno i zato razumijem njegovu ljutnju i frustriranost, jer mnoge je, nažalost, uspio uništiti neopravdano i zlonamjerno, a u korist svojih i tuđih interesa. Bez obzira koliko je ružno i prljavo sve što Radončić radi, meni ga je žao kao čovjeka, jer sam uvjeren da je teško  živjeti sa tolikom količinom mržnje u sebi, paranojom i kompleksima koji ga razdiru.  Svjedok toga je svekolika bosanskohercegovačka javnost u koju ja čvrsto vjerujem, ubijeđen da građani BiH znaju razlučiti istinu od laži. Jezik i način na koji Radončić komunicira govori više o njemu nego o onima koje vrijeđa. Na kraju želim reći da, uprkos tome što Fahrudin Radončić i u tom Dnevniku poručuje kao što je poručivao i predlagao i ranije – da bi htio raditi i poslovati sa porodicom Selimović – moj odgovor ostaje isti: ne želim imati posla s njim i njegovim poslodavcima i nalogodavcima.   (Kliker.info-San)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku