hamburger-icon

Kliker.info

Muhamed Fazlagić Fazla : “Sarajevo Calling” je zapadni pogled na ono što se nama dešavalo u BiH (Video)

Muhamed Fazlagić Fazla : “Sarajevo Calling” je zapadni pogled na ono što se nama dešavalo u BiH (Video)

24 Februara
06:58 2018

Davne i ratne 1993 godine Muhamed Fazlagić Fazla je u irskom gradiću Milstreetu predstavljao Bosnu Heregovinu na Eurosongu kada je , sada već kultna pjesma “Sva bol svijeta”, svijetu poslala poruku da jedna mala zemlja na Balkanu bije svoju odsudnu bitku za opstanak.

Danas, skoro 25 godina kasnije, u vrijeme kada BiH , nakon ratnih, prolazi golgotu svojstvenu tranzicionim državama pod međunarodnim protektoratom i čeka bolje dane i još jedne izbore, u svijetu još postoje ljudi i organizacije koji vjeruju u ideju koja se branila u opkoljenim Sarajevu a prenosila i pomenutom pjesmom.

Potvrda toga je i činjenica da su se prije par dana privele kraju privele kraju višegodišnje pripreme vezane za početak snimanja igranog filma “Sarajevo Calling”, a koji govori o putu Fazline ekipe od Sarajeva do Milstreeta i Sjedinjenih Američkih Država, gdje Muhamed Fazlagić od 1996. godine živi.

U razgovoru sa voditeljiom TV N1 Ikom Ferer- Gotić Fazlagić otkriva detalje ovog zanimljivg međunarodnog projekta koji predstavlja jedinstvenu mješavinu užasa rata , čuda bosanskog otpora i prividne nevinosti zabavnog programa.

(Kliker.info)

http://ba.n1info.com/a245270/Video/Snimanje-filma-na-temu-Fazla.html

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku