hamburger-icon

Kliker.info

Muhamed Fazlagić-Fazla : Nećemo valjda dozvoliti da i utakmice postanu “dvije škole pod jednim krovom”

Muhamed Fazlagić-Fazla : Nećemo valjda dozvoliti da i utakmice postanu “dvije škole pod jednim krovom”

12 Aprila
06:31 2017

U subotu 15. aprila na renoviranoj  Grbavici  odigrat će se gradski derbi između Željezničara i Sarajeva, a sudeći prema započetom ratu saopštenjima, uprave dva sarajevska prvoligaša su na najboljem putu da pokvare  istinsko zadovoljstvo svim ljubiteljima fudbala u glavnom gradu BiH.

FK Željezničar je da podsjetimo, kao domaćin odlučio  gostujućim navijačima obezbjediti 1090 ulaznica,  što je u protivničkom taboru izazvalo buru negodovanja. Na kraju su  navijači FK Sarajevo, prema saopštenju UNFKS “Horde zla”, odlučili da bojkotuju gradski derbi.

Ova vatrena uvertira na društvenim mrežama je izazvala pravu lavinu  komentara.   Ogromna većina je navijačkog karaktera, a mi za ovu priliku izdvajamo post  Muhameda Fazlagića Fazle koji na Facebooku apeluje na smirivanje strasti. Fazlin post prenosimo u cjelosti i predlažemo da ga naši čitaoci proslijedi  članovima uprava  i Želje i Sarajeva.

“Dragi ljudi pa ja sam na državnom prvenstvu u Zenici  1994 godine spavao sa Bulentom  Bukijem  Biščevićem  u “krevetu”, sa Škorom više kafa popio nego i sa jednim igračem FK Sarajevo, kod Meše u kafiću inventar bio. Od kada to derbi glorifikuje segregaciju? Umjesto da uprave prave zajedničke presice ,  jedna  u Bristolu, druga u Evropi, nas smještaju u kafeze, dijele nas bodljikavom žicom.

Uprave treba da insistiraju da derbi bude kao dres Barcelone , bordo plavi. Pa kad se branila Grbavica i Koševo jel ko rekao da Pitar ne može na Trg Pere Kosorića, a Manijak ne smije da brani porodilište? Nećemo valjda dozvoliti da i utakmice postanu “dvije škole pod jednim krovom.”

Pravi navijači bez obzira na boju,bi trebali u naredne 4 utakmice da idu isključivo jedni s drugim i da pokažu da nikad nikakav rezultat ne može i ne smije biti veći od samog Derbija i onoga što Derbi u suštini predstavlja. Dok se to ne desi klubovi koji glorifikuju fašizam će osvajati trofeje, a nama “Sarajlijama” će se iz prikrajka ismijavati, po onoj staroj latinskoj “Divide Et Impera”.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku