hamburger-icon

Kliker.info

Muhamed Fazlagić Fazla : Fazla: “Sva bol svijeta” je pjesma koja se i dan-danas pamti (Video)

Muhamed Fazlagić Fazla : Fazla: “Sva bol svijeta” je pjesma koja se i dan-danas pamti (Video)

01 Marta
15:43 2017

Muhamed Fazlagić Fazla je 15. maja 1993. godine predstavljao Bosnu i Hercegovinu na takmičenju za najbolju pjesmu Evrope sa singlom “Sva bol svijeta” u Irskoj. Bilo je to prvi put da BiH učestvuje na jednom takmičenju kao nezavisna država.

Muhamed Fazlagić Fazla danas živi u Louisvilleu u američkoj državi Kentucky gdje se vratio svojoj prvoj ljubavi – nogometu i već godinama vodi školu fudbala United 1996 FC i vanredno predaje sociologiju na Univerzitetu Louisville.

Fazla je bio gost Novog dana koji se za našu emisiju prisjetio nastupa na Evroviziji 1993. godine.

U BiH se vrlo emotivno doživljava “Sva bol svijeta”, a o tome kako je on doživljava je rekao: “Podsjeća me na  jedan teatar brutalne agresije na BiH. U nedostatku tehničkih sredstava mi smo pokušavali da kompenziramo sa viškom emocija. Čitav set tadašnjih pjesama će ostati zapisan u antologiji bh. muzike. ‘Sva bol svijeta’ je pjesma koja se i dan-danas pamti“.

Fazlagić je komentarisao i duple naramenice koje je nosio tokom nastupa.

Bio je nedostatak hrane pa nije čudo što su mi duple naramenice stavili“, istakao je Fazla za N1.

O tome da li se sjeća šta su ga tada pitali o BiH je kazao: “Sam put do tamo je bio specifičan pa i naš sam dolazak je bio veliko iznenađenje za tamošnje medije. Slika koja je dolazila iz BiH nije bila kompatibilna sa onim što su vidjeli tada. Mi smo razbijali predrasude stvarane u svjetskim medijima“.

Naveo je i kako se ljudi iz američke akademske zajednice i danas trude da razbiju predrasude i predstave BiH kakva jeste.

Fazlagić prati bh. sport i ustaje u 4 sata ujutro da gleda utakmicu Sarajeva, ali prati i nastupe Damira Džumhura.

Damir je moja velika simpatija iako je navijač Željezničara. On se rodio one godine kad smo išli na Evroviziju. Znam kakvi su uslovi u BiH, stoga je Damirov uspjeh deset puta veći nego uspjeh ostalih takmičara u tenisu koji imaju vrhunske uslove za razvoj. FK Sarajevo je moja ljubav doživotna i ne samo zbog toga što navijam za taj klub već i zato jer sam odrastao uz FK Sarajevo i sve pozitivne stvari koje sam postigao zahvaljujem FK Sarajevo“, kazao je Fazlagić za N1.

BiH ove godine nema predstavnika na Eurosongu, o čemu je Fazlagić rekao kako je “nama bitnije da znamo koji vozni park ima Fadil Novalić, nego da se država predstavi svijetu u dobrom svjetlu”.

Na pitanje da li bi opet predstavljao BiH na Evroviziji je rekao: “Ima mlađih, boljih, ljepših od mene. Moje vrijeme je prošlo, ja ću se sada baviti obrazovanjem”.

Fazlagić je u Novom danu istakao i kako, iako je otišao iz BiH fizički, nije psihički i da je danas Bosanac koji je na privremenom radu u inozemstvu.

Komentarisao je i američkog predsjednika Donalda Trumpa te je izjavio kako je on totalna novost u političkoj sceni u smislu odnosa prema medijima, odlučivanja, i da je svaki novi dan novi doživljaj sa njim.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku