hamburger-icon

Kliker.info

Mučne scene u Tuzli: Dvije radnice povrijeđene u naguravanju s policijom ispred Skupštine TK ! (Video)

Mučne scene u Tuzli: Dvije radnice povrijeđene u naguravanju s policijom ispred Skupštine TK ! (Video)

11 Februara
16:45 2015

aida111Ismeta Rahmanović i Enisa Kabil, radnice Fabrike obuće Aida povrijeđene su danas kada je došlo do fizičkog sukoba između radnika i policije ispred zgrade Skupštine TK, javlja RTV Slon.Njima su pomoć ukazali ljekari iz Doma zdravlja Tuzla.

Radnici propalih firmi sa područja Tuzlanskog kantona, njih 200, okupili su se danas ispred zgrade kantonalnih pravosudnih institucija u Tuzli, tražeći da se konačno počnu rješavati njihovi problemi.
Predsjednik Sindikata solidarnosti Tuzlanskog kantona Hrustan Muminović smatra da kantonalna Vlada nije ništa uradila na rješavanju problema radnika, navodeći da je stanje alarmantno.

Radnici Fabrike obuće Aida tražili su od direktora Fabrike Fahrudina Bašića da krene sa njima na proteste, ali je on odbio, pa su ga radnici istjerali iz kancelarije. Nezadovoljni radnici potom su se uputili ispred zgrade Skupštine Tuzlanskog kantona, zahtijevajući da im se obrati neko od nadležnih.

Potpredsjednik Sindikata radnika Aide Hasan Užičanin rekao je da će radnici provaliti u prostorije Skupštine Tuzlanskog kantona, ako im se neko ne obrati.  Radnici zahtijevaju povezivanje radnog staža, pokretanje proizvodnje ili materijalno zbrinjavanje. (Kliker.info-agencije)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku