hamburger-icon

Kliker.info

Mračna strana najuspješnije nacije na svijetu : Svako trideseto dijete u SAD-u beskućnik

Mračna strana najuspješnije nacije na svijetu : Svako trideseto dijete u SAD-u beskućnik

18 Novembra
19:32 2014

childhomeless21U 2013. svako 30. dijete u Sjedinjenim Državama bilo je beskućnik, pokazalo je najnovije istraživanje.Gotovo 2,5 milijuna djece u Sjedinjenim Državama, ili svako 30. dijete je prošle godine u nekom razdoblju bilo bez doma.Radi se o ‘povijesnom rekordu’, koji odražava nedostatak jeftinih stanova, kao i siromaštvo, smatraju u američkom Istraživačkom institutu (AIR).

‘Broj djece beskućnika u Americi poprimio je zabrinjavajuće razmjere’, ocijenila je Carmela DeCandia, direktorica Nacionalnog centra za porodice  beskućnika.'Živeći u predvorjima, podrumima komšija , autima, kamping kućicama ili još gorim mjestima, djeca beskućnici su najnevidljiviji i najzanemarivaniji članovi našeg društva’, rekla je.Minnesota, Nebraska, Massachusetts, Iowa i New Jersey su tim problemom najzahvaćenije države prema tom istraživanju objavljenom na 130 stranica.

Među ostalim uzrocima beskućništva, istraživanje navodi posljedice recesije 2008.-2009., ekonomske  razlike među rasama, porodice  s jednim roditeljem i nasilje u porodici . To istraživanje navodi da je američka administracija stavila na raspolaganje velika sredstva za borbu protiv te pojave među bivšim vojnicima, ali  je usmjerila premalo pozornosti na djecu.Broj osoba koje žive ispod praga siromaštva u Sjedinjenim Državama je 2013. iznosio 45,3 milijuna, pa je stopa siromaštva od 14,5 posto u blagom padu u godinu dana, pokazao je izvještaj na temelju američkog popisa stanovništva .  (Kliker.info-Hina)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku