hamburger-icon

Kliker.info

Može li se vjerovati Donaldu Trumpu : ‘Moj sin Barron imao je covid 15 minuta‘ (VIDEO)

Može li se vjerovati Donaldu Trumpu : ‘Moj sin Barron imao je covid 15 minuta‘ (VIDEO)

27 Oktobra
15:39 2020

Američki predsjednik Donald Trump ustvrdio je da  je njegov sin Barron (14) prebolio koronavirus u 15 minuta. Nevjerojatnu rečenicu izgovorio je pred svojim pristašama na skupu u Martinsburgu, u Pennsylvaniji u ponedjeljak poslijepodne.

Podsjetimo, Donald Trump i njegova supruga Melania bili su zaraženi koronavirusom početkom mjeseca, a Trump je čak nekoliko dana bio smješten u bolnici Walter Reed. 

Trump je potom na skupu pohvalio snažan imunitet njegova sina. Prepričao je navodni razgovor s ljekarom  o Barronovom pozitivnom testu na Covid.

– Pitao sam doktora što se događa, a on mi je odgovorio da je Barron pozitivan. 15 minuta kasnije pitao sam ljekara, kako je Barron, a on mi je odgovorio: Ozdravio je, ispričao je Trump pristašama na skupu, a okupljeno mnoštvo se nasmijalo.

Čini se da je cilj Trumpove anegdote njegova kampanja za ponovno otvaranje škola za učenike, korak na koji se zbog loše zdravstvene situacije zbog pandemije nerado odlučuju američke savezne države.

Navodni Barronov brzi oporavak od Covida Trump često spominje u svojim govorima kako bi nagnao vlasti da otvore škole.

– Vratimo učenike u škole. Dobili smo pozitivni test i 15 minuta kasnije ljekar  je rekao da je Barron dobro, rekao je Trump i u Wisconsinu u subotu.

Američka akademija za pedijatriju u ponedjeljak je izvijestila da je 792.000 djece u SAD-u zaraženo koronavirusom, što predstavlja 11 posto svih zaraženih. U izvještaju se također ističe da nije uobičajeno za djecu odnosno da je izuzetno rijetko da završe u bolnici zbog komplikacija od Covida ili da umru od koronavirusa.

(Kliker.info-Jutarnji list)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku