hamburger-icon

Kliker.info

Mostarski paroh Krulj: Došli smo u Gacko da damo podršku našem imamu

Mostarski paroh Krulj: Došli smo u Gacko da damo podršku našem imamu

24 Septembra
16:19 2019

Nakon incidenta koji se dogodio u subotu u večernjim satima ispred džamije Mehmedage Zvizdića u Gacku, u prostorijama medžlisa Islamske zajednice Gacko održan je sastanak predstavnika Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve.

Istaknuto je da ovaj događaj neće uticati na dobro izgrađene i korektne odnose ove dvije vjerske institucije.

Sastanku su prisustvovali i mostarski muftija i mostarski paroh koji su osudivši ovaj događaj poslali poruke mira i zajedništva, te da institucije treba da rade svoj posao.

“Mi smo svi zgroženi, poniženi. Došli smo u Gacko da damo podršku našem imamu, u ime naše eparhije, vladike i svih sveštenika. Da osudimo i pozovemo institucije da se taj akt sankcioniše, ukoliko se radi o bolesnoj osobi da se pruži adekvatno liječenje”, kazao je mostarski paroh Radivoje Krulj.

“Ovaj događaj je unio i nemir i pometnju, necivilizacijska jedna gesta za svaku vrstu osude”, rekao je mostarski muftija.

Pripadnici SIPA-e lišili su slobode Danela Rajkovića zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrepeljivosti. Naime, on je ispred gačanske džamije izvršio veliku nuždu. Radi se o psihički nestabilnoj osobi koja je prije 12 godina bacila bombu roditeljima, prenosi reporterka N1 Đenana Kaminić-Puce.

(N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku