hamburger-icon

Kliker.info

Mostar tuguje za stradalima u avionskoj nesreći: Stari most u mraku sa pet simboličnih zvjezdica

Mostar tuguje za stradalima u avionskoj nesreći: Stari most u mraku sa pet simboličnih zvjezdica

15 Maja
22:37 2017

Na Starom mostu u Mostaru u ponedjeljak navečer ugašena su svjetla, a na njegovom luku oslikalo se pet zvijezdica u znak odavanja počasti za tragično stradale u avionskoj nesreći koja se u subotu dogodila u Mostaru.

Mostarci su i na ovaj način uputili poruke solidarnosti s porodicama poginulih.

U subotu oko 16 sati na lokalitetu između Heliodroma i Aluminijskog kombinata kod Mostara dogodila se avionska nesreća u kojoj je život izgubilo pet osoba, od kojih troje djece.

Grad Mostar i HNK proglasili su 16. maj Danom žalosti. Tog dana u 12:30 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održat će se i komemoracija za stradale.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, zgradama javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području HNK-a. Elektronski i drugi mediji na području HNK-a, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i sportskih manifestacija dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

(Kliker.info-Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku