hamburger-icon

Kliker.info

Mostar: Promovisana internet stranica “Vinska cesta Hercegovine”

Mostar: Promovisana internet stranica “Vinska cesta Hercegovine”

08 Decembra
03:26 2006

Turistička zajednica (TZ) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK)  i Udruženje vinara i vinogradara Hercegovine danas su u Mostaru predstavili Internet stranicu i brošuru projekta "Vinska cesta Hercegovine".


Riječ je o projektu čiji je cilj promocija autohtone hercegovačke sorte vina "žilavka" i "blatina", ali i kompletne turističke ponude vinske regije koja obuhvata područje od Ljubuškog do Trebinja.  Web stranica www.vinskacesta.ba omogućuje informacije o 22 vinska podruma, te podatke o kulturno-istorijskim spomenicima, turističkim atrakcijama Hercegovine, hotelima i drugim ugostiteljskim objektima ovog dijela BiH.


Zamjenik direktora TZ HNK Semir Temim izjavio je da je cilj ponuditi turistima kompletan turistički aranžman u Hercegovini. "Već za sljedeću turističku sezonu imaćemo spreman novi turistički proizvod. Nadamo se većem broju gostiju i želimo privući što veći broj turista koji posjećuju južnu Dalmaciju i zadržati ih u Hercegovini više od jednog dana", dodao je Temim.
 U februaru naredne godine, uz važnije ceste u Hercegovini, biće postavljeni putokazi koji će turiste voditi do vinskih podruma.  U to vrijeme biće održana  i završna prezentacija projekta, a uslijediće i jaka promidžbena kampanja čime će projekt "Vinske ceste Hercegovine" biti okončan.  "Vinske ceste Hercegovine“ je projekat vrijedan 225.000 eura, a finansijski ga je podržala Evropske unija, koja je osigurala 90 posto sredstava.

Samir Đuderija

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku