hamburger-icon

Kliker.info

Mostar: Čović i Raguž glasali u Prvoj osnovnoj školi

Mostar: Čović i Raguž glasali u Prvoj osnovnoj školi

01 Oktobra
19:18 2006

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Dragan Čović u pratnji supruge  Bernadice glasao je jutros  na biračkom mjestu u Prvoj osnovnoj školi u Mostaru.


Čović je nakon glasanja novinarima izjavio kako je uvjeren da će kandidat za Predsjedništvo BiH Ivo Miro Jović osvojiti više 100 hiljada  glasova i tako  ostvariti izbornu pobjedu. Istakao je uvjerenje kako će odaziv na glasanju na Općim izborima u BiH biti 60 posto, posebno Hrvata. Kazao je kako Opći izbori,  na neki način, predstavljaju prebrojavanje Hrvata u BiH zbog izazova u vezi sa izborom hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Ivo Miro Jović, HDZ-ov kandidat za Predsjedništvo BiH, inače glasao je jučer ujutro u Srednjoj školi Kiseljak.

Nešto prije Čovića na istom mjestu je glasao i njegov veliki rival Martin Raguž, nosilac liste koalicije «Hrvatsko zajedništvo» za Parlamentarnu skupštinu BiH, koji je na izborno mjesto došao sa suprugom i četvero djece.  Istakao je uvjerenje  da će  Hrvatsko zajedništvo biti vodeća politička snaga koja će predstavljati Hrvate u naredne četiri godine, te da će promijeniti sliku beznađa i apatije. Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva Božo Ljubić glasao je na biračkom mjestu u sarajevskom naselju Breka 2.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku