hamburger-icon

Kliker.info

MOSTAR: Opljačkana trgovina u naselju Dum

MOSTAR: Opljačkana trgovina u naselju Dum

21 Decembra
03:31 2006

Dvojica nepoznatih razbojnika opljačkali su u utorak oko 19 sati trgovinu «Jabuka» u ulici Fra. Franje Miličevića u mostarskom naselju Dum.  
Kako je potvrđeno u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona, nepoznate mlađe osobe, srednjeg rasta,  s kapama na glavi, upali su u trgovinu i pod prijetnjom nožem oteli  registar kasu s novcem. U kasi je, saznajemo, bilo oko 300 KM.
  – U vrijeme napada u trgovini je bila samo moja supruga. Kako mi je ispričala, u jednom trenutku pojavila su se dva sumnjiva mladića. Jedan je ušao u trgovinu  i povikao: «Ovo je pljačka», da bi odmah potom   nožem posrnuo na moju suprugu. Ona uspjela izmaknuti i sakriti se. Razbojnik je to iskoristio i uzeo kasu s pulta, a potom pobjegao  sa kompanjonom koji je cijelo vrijeme dežurao ispred trgovine – rekao nam je vlasnik trgovine «Jabuka» .  Razbojnici su po svemu sudeći pobjegli preko mosta na rijeci Radobolji. Kasu su, iz koje su odmah pokupili novac, odbacili su kod Dispanzera Kliničke bolnice Mostar u Liska ulici. Kasa je pronađena i jučer ujutro vraćena vlasnicima.   Pripadnici Policijske uprave Mostar obavili su uviđaj na licu mjesta. Portparol MUP-a HNK Srećko Bošnjak rekao je  da mostarska policija intenzivno tragaju za počiniteljima. 

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku