hamburger-icon

Kliker.info

MOSTAR: Ministri odbrane BiH i Španije položili vijence na Španskom trgu

MOSTAR: Ministri odbrane BiH i Španije položili vijence na Španskom trgu

28 Decembra
01:44 2006

Ministri odbrane  BiH i Kraljevine Španije Nikola Radovanović i  Jose Antonio Alonso susreli su se danas u Mostaru gdje su razgovarali o mogućnostima suradnje dvije zemlje u domenu odbrane.  Kako je nakon sastanka rekao ministar Radovanović,  španski ministar je iskazao spremnost Španije da pomogne BiH u realizaciji niza projekata u domenu sigurnosti.   

– Grupa od 25 naših vojnika već boravila u Španiji na obuci za razminiranje. Mi imamo poseban interes da osiguramo korištenje što veće količine Španskih potencijala i sredstava za razvoj naših resursa u oblasti odbrane. Danas smo definisali da nema nikakvih problema da nastavimo dobru suradnju dvije zemlje –  rekao je Radovanović. Također, ministar Jose Alonso je obećao pomoć Španije u uređenju Španjolskog trga u Mostaru. Inače, ministar Jose  Antonio Alonso, iako je to bilo najavljeno, nije davao izjave za medije.   Ministri Radovanovic i Juse Alonso u pratnji gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića i ambasadora BiH u Madridu Josipa Brkića jučer su polaganjem vijenaca  kod spomen obilježja na Španskom trgu u Mostaru odali počast 22 pripadnika  vojske Kraljevine Španije,  koji su poginuli tokom rata u BiH.   

(Kliker.info)

Podijeli

Jedan komentar

  1. China
    China 14 Maja, 10:24

    In agreement with the rest of your readers, &#d339on&#;9;t leave!'. Your talents truly come alive in this piece, they are a testament to the reason why your presence in the fashion cyber world is much needed! From 'Nam with Love ;)!

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku