hamburger-icon

Kliker.info

MOSTAR: Ante Paponja osuđen na 25 godina zatvora za dvostruko ubistvo na svadbi u Gabeli

MOSTAR: Ante Paponja osuđen na 25 godina zatvora za dvostruko ubistvo na svadbi u Gabeli

27 Novembra
23:28 2006
Ante Paponja iz Gabela Polja kod Čapljine odlukom Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Mostaru kojim je predsjedavao sudija Slavko Pavlović danas je proglašen krivim i nepravomoćnoosuđen  na 25 godina zatvora zbog ubistva poznatog čapljinskog biznismena Milenka Jurkovića (48), rodom iz Zvirića kod Ljubuškog i njegovog zeta Baršu Sivrića (45) iz Grehin Gradaca kod Čitluka, koje se dogodilo na svadbi u Jurkovićevom svadbenom salonu TP «Dalmata» sat i po iza ponoći 2. jula ove godine.

Prema presudi mostarskog suda, Paponja je za ubistvo Milenka Jurkovića osuđen na 25 godina zatvora, a za ubistvo njegovog zeta Bariše Sivrića na 21 godinu, no Sud je, sukladno zakonskim odredbama, za optuženog utvrdio  jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 25 godina.  U obrazloženju presude koju je dao sudija Slavko Pavlović, nesporno je dokazano da je Paponja izvršio ubistvo Milenka Jurkovića i Bariše Sivrića. Također je dokazano da je, a što je Paponja sporio u svojoj odbrani, zločin izvršio na bezobziran način i iz osvete. 

Prema optužnici Tužilaštva HNK, koju zastupa tužitelj Spomenko Jukić, podsjetimo Paponja  je nepozvan došao na svadbu kćerke njegovog strica u salonu «Dalmata» u namjeri da ubije Milenka Jurkovića, jer je on navodno razbio prozorska stakla na kući njegovog oca. Iz bezobzirne osvete, Nakon nekoliko  razmijenih riječi  izvukao  je iza pasa pištolj CZ 99 kalibra 9 milimetara i ispalio hitac u Jurkovića. Ubicu je pokušao spriječiti Milenkov brat Jure koji ga je udario flašom kisele vode u glavu, no bilo je bezuspješno. Pištolj mu udarcem nogom pokušao izbiti i Jurkovićev zet Bariša Sivrić, ali ni on to nije uspio. Bjesni Paponja je potom  u Sivrića   ispalio tri hitca i na mjestu ga ubio, te nastavio pucati u Milenka Jurkovića sve dok mu nije nestalo metaka. Nakon toga je pitao: «Ko je sljedeći». Međutim, kako nije imao više metaka svati su ga savladali.

(Kliker.info)

 

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku