hamburger-icon

Kliker.info

Mladen Ivanić: Ovo smatram za najveći uspjeh u karijeri

Mladen Ivanić: Ovo smatram za najveći uspjeh u karijeri

09 Marta
17:05 2017

Ovo je dokaz niko više u ime insititucija ne može donosit odluke. Smatram to kao lični uspjeh u karijeri, izjavio je Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić govoreći o odluci Suda u Haagu.

“Ovim sam se bavio dugo i da na vrijeme nisam počeo radit na tome ne bi ostvarili ovaj rezultat”, kazao je Ivanić.

“Ali kada se pripremite i kada imate argumente, stvari se mogu odvijati u korist onog ko ima te argumente. Time se može ostvariti politički cilj”, dodao je on.

“Ovo smatram kao lični uspjeh u karijeri.Zato što pojednici u RS-u nisu stajali iza mene”, rekao je Ivanić.

Dodao je da je odluka pokazatelj da se na međunarodnom planu ako postoje argumenti, pa makar to dolazilo iz RS, može se doći do pobjede.

Istakao je da poštuje svaku žrtvu i da o njima nikada nije govorio već isključivo o vaninstitucionalnom djelovanju u BiH. Podsjetio je da je sazivao sjednice Predsjedništva BiH kako bi se ovo pitanje vratilo u institucije, ali da bošnjačko rukovodstvo nije pristajalo na to.

Kazao je da ukoliko neko misli da će se sve nastaviti kao da ništa nije bilo da do toga neće doći jer se mora odgovoriti na brojna pitanja.

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Strasno
  Strasno 09 Marta, 21:19

  Cestitam Mladene ali ne mozes se nikad ovjencati slavom niti ce guslati tvoje kao Karadzicevo, Milosevicevo i Mladicevo ime. Ipak si druga liga. Popij sampanjac i nazdravi za pobijene koje si jos jednom pobio. Cestitam i duhovnom dijelu kojim ste nadahnuti kad radite sta ste radili i slavite sta jos uvjek slavite. Sram vas bilo va vjek vjekova – Amen

  Odgovori
 2. vidoje
  vidoje 09 Marta, 21:46

  Nije mi ovo jasno, predsjedavajuci BiH slavi neuspjeh revizije tuzbe, Bosne i Hercegovine. To samo kod nas moze.
  Sramotno,

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku