hamburger-icon

Kliker.info

Mladen Ivanić : Budemo li kao narod pametni, pustit ćemo Hrvate i Bošnjake da se “udaraju”

Mladen Ivanić : Budemo li kao narod pametni, pustit ćemo Hrvate i Bošnjake da se “udaraju”

28 Aprila
14:44 2017

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je da su ključni izazovi kada je riječ o Republici Srpskoj prošli i da dolazi razdoblje kada će biti mnogo problema na relaciji HDZ-SDA, odnosno na relaciji Bošnjaci-Hrvati.

– Ako budemo dovoljno mudri, mi ćemo se malo primiriti i nećemo na sebe preuzimati teret i odgovornost za nefunkcioniranje BiH jer glavni razlog za to su neriješeni odnosi između Bošnjaka i Hrvata – rekao je Ivanić na sinoćnjoj tribini PDP-a u Trebinju pod nazivom “Kuda ide Srpska”.

On je naveo da će u narednih godinu dana doći do “žestoke bitke i kriznog razdoblja” jer ništa nije riješeno u Federaciji BiH (FBiH).

– Ako mi budemo kao narod pametni, pustit ćemo da se drugi međusobno “udaraju”, a ne stalno mi i nadam se da ćemo se okrenuti ekonomiji i razvoju, kao i otvaranju radnih mjesta – istakao je Ivanić.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović naglasio je da je prioritet PDP-a Republika Srpska i da ona predstavlja dio BiH pred kojim su ogromni izazovi. Borenović je rekao da je stanje u Srpskoj takvo da zahtijeva reagiranje, prenosi Srna.

– Ukupan dug Republike Srpske približio se cifri od šest milijardi KM, što govori da svaki građanin duguje 4.700 KM, a u Federaciji BiH (FBiH) 2.900 KM – naveo je Borenović i dodao da broj umirovljenika raste u odnosu na broj zaposlenih. On kaže da će PDP i koalicijski partneri idućih dana pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Republike Srpske.

– Hoćemo li uspjeti, ne znam. Prije nećemo, nego hoćemo – poručio je Borenović. On je rekao da “jedan veoma stručan tim od sedam-osam mladih ljudi” radi na pripremi obrazloženja u kojem će biti navedeno što je to Vlada Republike Srpske “učinila ekonomiji”.

(Kliker.info-Srna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku