hamburger-icon

Kliker.info

Mladen Bosić tvrdi : Miloread Dodik se našao u “neobranom grožđu”

Mladen Bosić tvrdi : Miloread Dodik se našao u “neobranom grožđu”

14 Oktobra
22:57 2017

“Milorad Dodik se našao u “neobranom grožđu”, a to pokazuje njegov stav da se produži rok za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH”, rekao je bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić , gostujući u Dnevniku BN televizije.

Bosić je podsjetio da je Dodik prije nekoliko dana rekao da odustaje od svih referenduma, navodeći da je to vjerovatno posljedica razgovora sa nekim od međunarodnih faktora kojima je to obećao.

“U međuvremenu je stigla presuda Naseru Oriću koja je uzburkala emocije kod Srba, a Dodik pod takvom atmosferom traži način da ispoštuje ono što je obećao – da referenduma ne bude, ali da s druge strane optuži nekoga za to”, kaže Bosić, dodajući da je njemu (Dodiku) za to kriva opozicija, jer nema koga drugog da krivi.

On napominje da je ovdje problem što se ne poštuju institucije Republike Srpske i to što je poništena skuppštinska odluka o Sudu i Tužilaštvu BiH o referendumu.

“Skupština je većinom glasova donijela odluku o provođenju referenduma, Dodik je tu odluku stavio u džep da bi manipulisao s njom i sada takva politička igra dolazi na naplatu”, objašnjava bivši predsjednik SDS-a u Dnevniku 2 BN televizije.

Bosić , koji je i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH, ističe da se plaši da će ova odluka ići na štetu Republike Srpske i srpskog naroda, a to potkrepljuje i izjavom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je rekao da se “treba paziti kako će se reagovati nakon presude Oriću”.

“Lako je manipulisati ljudima pod takvim emocijama koje je izazvala ta odluka, a to je ono što Dodik pokušava”, upozorio je Bosić, gostujući u Dnevniku BN televizije

(Kliker.info-Vijesti)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku