hamburger-icon

Kliker.info

Mladen Bosić tvrdi : Ekstremne grupe iz Srbije dolaze na Dodikov kontramiting

Mladen Bosić tvrdi : Ekstremne grupe iz Srbije dolaze na Dodikov kontramiting

11 Maja
15:15 2016

bosiccc4Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić potvrdio je informacije o saznanjima sigurnosnih službi Srbije o mogućim neredima tokom protesta u Banjoj Luci 14. maja ove godine.

– Gospodin Vučić me zvao sinoć telefonom da apeluje da budu mirne manifestacije. Ja sam mu prenio naša saznanja da postoje organizovane ekstremne grupe iz Srbije koje se organizuju da dođu na, prema našim saznanjima, kontramiting koji organizuje Milorad Dodik. Shvatio sam da i Vučić ima tu vrstu informacije. Mi smo 19. aprila, poslije sjednice Predsjedništva, rekli da postoji mogućnost da, u saradnji sa drugim opozicionim strankama, organizujemo proteste u maju u RS-u. Istog trenutka je Milorad Dodik izašao sa tvrdnjom da će on organizovati kontramiting u isto vrijeme i na istom mjestu i na takav način je već najavio neku vrstu nasilja i prijetnje – izjavio je Bosić.

Predsjednik SDS-a je pozvao predsjednika RS-a da odustane od dizanja tenzija povodom najavljenih protesta opozicije u tom bh. entitetu.

– Što se tiče našeg prava da održimo proteste kao opozicija, mi svakako od njega nećemo i nemamo pravo odustati. Nevjerovatno je da od gradskih vlasti Banje Luke dobijemo odgovor da su oni rezervisali sve termine u maju mjesecu i prvu sedmicu juna mjeseca na glavnom gradskom trgu i jasno je da se vrši svaka moguća vrsta opstrukcije. Danas sam dobio obavještenje da su gradske vlasti odobrile organizovanje protesta u Parku Mladen Stojanović.

Vidjet ćemo o čemu s radi. Sve načelnike općina koji pripadaju SDS-u ovih trenutaka zove policija RS-a, traži podatke o ljudima koji bi išli na proteste i traži da se uključi u sve to. Mi smo tražili da održimo mirne proteste, u skladu sa zakonima RS-a, bez ikakvih sukoba i nećemo odustati od tog prava. Ovo što radi Dodik sa kontramitingom stavlja odgovornost za ove događaje, ukoliko se dese nemili događaji, stavlja odgovornost na njega. Ja očekujem da i organi Srbije intervenišu ukoliko imaju saznanja o ekstremistima iz Srbije koji bi došli ovdje da prave nerede i da preduzmu i oni svoje korake u tom smjeru – poručio je Bosić.

(Kliker.info-Faktor)

Podijeli

Jedan komentar

  1. Harun
    Harun 11 Maja, 19:22

    djikanska …posla ;))

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku