hamburger-icon

Kliker.info

Mlada žena koja će promijeniti svijet: Kćerka Amre Šabić – El-Rayess primljena na 15 uglednih univerziteta

Mlada žena koja će promijeniti svijet: Kćerka Amre Šabić – El-Rayess primljena na 15 uglednih univerziteta

10 Aprila
15:29 2023

Amra Šabić-El-Rayess, ugledna profesorica sa prestižnog Columbia Univerziteta u New Yorku, podijelila je na društvenim mrežama uspjeh svoje kćerke uz želju da, kako kaže, inspirišu i druge mlade ljude.

Naime, njena kćerka Jannah koja se nalazi na životnoj prekretnici, odnosno pri izboru fakulteta i budućeg životnog poziva, primljena je na nekoliko uglednih svjetskih univerziteta.

Jannah je aplicirala na univerzitete u vrijeme kada elitne škole primaju samo 3-4% aplikanata, navodi Šabić i dodaje: “Iako ja obično ne dijelim detalje porodične prirode uz Jannah-inu saglasnost, želimo podijeliti njen uspjeh u nadi da inspirišemo i druge mlade ljude”.

– Jannah je uvijek bila jedinstvena, od uspjeha u robotici do umjetnosti. Od malena je odrasla uz princip da je obrazovanje ono što definiše čovjeka i da se ne uči za ocjene nego za život. Ocjene su sporedni efekat. Gdje god se odluči studirati biće uspješna i promijeniće svijet i drago mi je da su univerziteti prepoznali njen ogroman potencijal. Iskrene čestitke mojoj Jannah-i, mom srcu i ponosu – piše u Facebook objavi ponosna mama.

Dodaje da je izuzetna čast i rijetkost biti primljen na jednu elitnu instituciju, a naročito na ovako veliki broj izvanrednih instucija, naročito ivy league-a univerziteta/univerziteta sa lozom. Jannah ima do 1-og maja da se odluči gdje će studirati, navodi Šabić.

Jannah je za svoj poziv odabrala Električni Inžinjering i Robotiku, a studirat će na jednoj od ovih institucija na koje je primljena:

 1.  Harvard Univerzitet
 2.  Yale Univerzitet
 3.  Columbia Univerzitet gdje je primila pismo u kojem joj je dodijeljen status Egleston Naucnika, kao jedan od top kandidata na Columbia-i
 4.  Cornell Univerzitet gdje je takodjer primila obavjestenje da je jedan od najboljih kandidata i da ce biti primljena jer je izuzetno talentovana
 5.  Univerzitet Pennsylvania-e
 6.  Brown Univerzitet
 7.  Northwestern Univerzitet
 8.  Georgia Institut za Tehnologiju gdje joj je dodijeljena stipendija kao jednom od top kandidata
 9.  Boston Univerzitet
 10.  Johns Hopkins Univerzitet
 11.  Carnegie Mellon Univerzitet
 12.  Univerzitet Michigan
 13.  Case Western Univerzitet gdje joj je takodjer dodijeljena stipendija kao top kandidatu
 14.  Washington Univerzitet
 15.  Duke Univerzitet

– Neka je sretno i sa srećom, uz zdravlje i osmijeh, mom divnom djetetu i mladoj ženi koja će promijeniti svijet! Mama je ponosna na tebe i danas i svaki dan, i kad me bude i kad me ne bude. Samo naprijed dijete moje – poručila je sretna i ponosna majka Amra Šabić, a mi se pridružujemo čestitci i iskrenim željama za uspjehom. Ovakve pozitivne priče želimo što više da čitamo i promovišemo. Sretno Jannah!

(Kliker.info-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku