hamburger-icon

Kliker.info

Mitt Romney: Trump je prevarant Trump : Romney je klasični gubitnik!

Mitt Romney: Trump je prevarant Trump : Romney je klasični gubitnik!

04 Marta
07:25 2016

MittTrump2Mitt Romney, bivši republikanski kandidat za predsjednika SAD-a, u oštrom istupu brutalno je iskritizirao Donalda Trumpa i poručio mu da nema šanse u borbi protivHillary Clinton. Nevjerojatni uspon ekscentričnog milijardera potpuno je izbezumio dio republikanaca, pogotovo one u stranačkom mainstreamu okupljene uglavnom oko Marca Rubija i dijelom Teda Cruza.

Trump je na ‘super utorku’ osvojio sedam država i sve je izglednije da bi mogao osvojiti stranačku predsjedničku nominaciju. Svjestan je toga i Romney, veliki gubitnik predsjedničkih izbora 2012., ali koji ipak ima izvjestan utjecaj u stranci, a današnjim je istupom valjda pokušao pomoći Rubiju i Cruzu.

– Dopustite mi da kažem otvoreno – Donald Trump je muljator i prevarant! Ako republikanska stranka potvrdi nominaciju Trumpu, naši izgledi za svijetlu budućnost su – nikakvi! Uspješan biznismen? Mora da se šalite… Pogledajte samo njegove poslove s odrescima, aviokompanijom, pa i sveučilištem… Poslovni genij? Ma kakvi!

Romneyja nisu oduševili ni Trumpovi planovi sa Sirijom, tj. njegove riječi da bi dopustio predsjednikuBašaru al-Asadu da uništi ISIS.

– Njegovi planovi oko vanjske politiku su bezobzirni. Donald Trump svima govori kako je jako, jako pametan. Međutim kada je u pitanju vanjska politika, on definitivno nije pametan.

Bujica riječi samo je izlazila iz Romneyjevih usta.

– On je pošast, prevara kakva nije viđena! Njegova obećanja su vrijedna otprilike kao i diploma s Trumpova sveučilišta. On se igra s američkom javnosti, njegovi glasači su nasjeli na njegove laži, a on samo želi besplatan prijevoz do Bijele kuće.

Romney je govor održao na jednom institutu u Salt Lake Cityju.

– Njegova unutarnja politika će nas odvesti u recesiju. Njegova vanjska politika će Ameriku, ali i cijeli svijet, učiniti puno nesigurnijim. On nema nijednu referencu da postane predsjednikom – niti ima temperamenta, niti pameti, niti odgovornosti… Nije mi jasno kako razmišlja. Stalno gleda neke ankete, poziva se na njih, a zapravo ne vidi da sve ankete kažu da nema izgleda protiv Hillary Clinton.

Iz nekoga razloga, Romney misli da bi neki drugi kandidati imali izgleda protiv Hillary.

John Kasich, Ted Cruz i Marco Rubio su jedini kandidati koji imaju suvisao politički program.

Bivšem guverneru Massachusettsa u glavu ne ide još jedna stvar.

– Pazite, Trump je nazvao predsjednika Georgea W. Busha lažljivcem, a Putinu se otvorenu divi. Kakva je to izvrnuta stvarnost!?

Prema Romneyjevim riječima, Trump nije najbolji uzor budućim generacijama.

– Tko zna što Trump skriva u svojim poreznim prijavama, vjerojatno neke ‘bombe’. Neka javno objavi svoju poreznu karticu i pokaže da je pošten! Negdje mora biti neka ‘caka’, ili laže da je toliko bogat ili ne plaća porez. Ili možda ne daje novac vojnim veteranima, kao što se voli s time hvaliti…, kazao je Romney, koji se i sam svojedobno mjesecima natezao s medijima, oklijevajući objaviti podatke o vlastitim poreznim davanjima.

Trumpova ljubav prema ljepšem spolu također ne fascinira Romneyja.

– On je ženomrzac. Njegove intimne veze i prevare najbolje dokazuju koliko je iskren…, kazao je Romney, a javlja Jutarnji list.

Trump je na to na Twitteru odgovorio: “Ja nisam Mitt Romney, koji ne zna kako da pobjeđuje”.

Naknadno je u obraćanju pristalicama Trump rekao da ga je Romney svojevremeno “molio” za podršku.

“Mogao sam reći: ‘Mitt, padni na koljena’ i on bi pao na koljena”, kazao je Trump.

“Mitt je neuspjeli kandidat, on nije uspio.  Užasno je propao i to je sramota cijele Republikanske stranke ” , ponovio je nešto kasnije  Trump,  u predsjedničkoj debati republikanskih kandidata koja je održana u Detroitu.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku