hamburger-icon

Kliker.info

Misteriozna organizacija “Most Istok Zapad” : Ko su masoni iz Srbije koji kontrolišu Bosnu i Hercegovinu?

Misteriozna organizacija “Most Istok Zapad” : Ko su masoni iz Srbije koji kontrolišu Bosnu i Hercegovinu?

23 Juna
19:47 2015

masoni3Jovan Kovačić, Tahir Hasanović i Aleksandar Nikolić trojac je koji upravlja organizacijom “Most Istok Zapad” ( East West Bridge), osnovanoj u Srbiji prije šest godina. Službeno, radi se o “neovisnoj naučnoj i istraživačkoj udruzi” koja daje smjernice za razvoj pojedinca, društva i države. Neslužbeno, riječ je o moćnoj lobističkoj organizaciji koja kontrolira Balkan i koju mnogi nazivaju “balkanskom vladom u sjeni”.

Ogroman utjecaj

“Most Istok Zapad” je srbijanski ogranak moćne Trilaterarne komisije, zapravo “svjetske vlade u sjeni”. Kovačić, Tahirović i Dejan Novaković  su i javni članovi Trilaterarne komisije, a Srbija ima još osam tajnih članova.
Zvanično, BiH nema nijednog člana Trilaterarne komisije, a ima li onih čija se imena kriju, ostaje tajna. Trilaterarna komisija jednom godišnje održava sastanke kojima se može prisustvovati samo s pozivnicom na ime i prezime.

Prije osam mjeseci, punih 30 sati je trajalo zasjedanje Trilaterarne komisije u Beogradu, nije bio dozvoljen pristup nikome, ni novinarima, a na sesiji je sudjelovalo više od  200 moćnih svjetskih političara, bankara, biznismena… Iz BiH jedino je sudjelovao Milorad Dodik, predsjednik RS, i govorio je o BiH s porukom kako se radi o nemogućoj državi. Pozivnicu je dobio i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, ali koliko je poznato, nije sudjelovao. Predsjednik “Mosta Istok Zapad” Jovan Kovačić je novinar,  svojevremeno je bio Titov prevoditelj, nakon rata jedno vrijeme radio je kao savjetnik u OHR-u, a kada je Dodik postao premijer RS odmah ga je angažirao kao svog savjetnika i prema nekim informacijama i danas se s njim konzultira oko najvažnijih političkih pitanja.

Tahir Hasanović, izvršni direktor “Mosta Istok Zapad” je biznismen iz Beograda, bio je jako blizak Slobodanu Miloševiću, a široj javnosti  postao je poznat zbog duge i strasne ljubavne veze s Miloševićevom kćerkom Marijom. Poznat je i po tome što je organizirao inauguraciju Vojislava Koštunice kada je izabran za predsjednika Srbije. Aleksandar Nikolić, predsjednik Upravnog odbora “Mosta Istok Zapad” je savjetnik predsjednika Srbije Tomislava Nikolića,  prije toga bio je državni tajnik MUP-a Srbije i jedan je od osnivača Srpske napredne stranke čiji je predsjednik srbijanski premijer Aleksandar Vučić.Kovačić i Hasanović su i vodeći masoni Srbije, članovi Regularne velike lože Srbije čiji je Hasanović glavni operativac, i u Srbiji se smatra da je “East West Bridge” zapravo masonska organizacija s ogromnim utjecajem političkim i financijskim utjecajem.

Stvaranje nove sile

Članovi Upravnog odbora “Mosta Istok Zapad” su Ljubiša Rakić, Vladimir Dlouhy, Sergej Karaganov, Ivor Roberts, Hauard Graff, Patar Stoyanov, princeza Jelisaveta Karađorđević i Rovshan Muradov. Među članovima Savjetodavnog odbora su i Ralph Johanson, bivši prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH, Goran Svilanović, nekadašnji ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore i aktualni generalni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju, zatim Tuzlanka Zorana Mihajlović, ministrica u Vladi Srbije i bivša Dodikova savjetnica za energetiku, Željko Mitrović, vlasnik televizije “Pink”, odvjetnica iz Podgorice Ana Đukanović, sestra crnogorskog premijera Mila Đukanovića…

Iz Bosne i Hercegovine u Savjetodavnom   odboru “East West Bridge” su Jakob Finci iz Sarajeva, predsjednik Židovske zajednice BiH, Ranko Škrbić iz Banjaluke, bivši ministar zdravlja u Vladi Republike Srpske i veleposlanik BiH u Srbiji, Stefan Milić iz Milića koji je i najmlađi član, potom Robert Jovanović iz Tuzle, producent “Izbora Miss BiH” i odvjetnik iz Sarajeva Kenan Ademović, bivši zastupnik SBB-a u Skupštini Sarajevske županije.

Dobro obaviješteni izvori iz Beograda kažu da je “Most Istok Zapad” jako upućen u politička i  druga zbivanja u Bosni i Hercegovini, posebno ona iza zatvorenih vrata i kulisa i da na njih ima jak utjecaj. Također kažu da ta udruga u najvećoj mjeri stoji iza Dodika i podržava politiku koju vodi i sve što radi.

“East West Bridge” je u suštini lobistička organizacija kojoj tajnovitost i mistifikacija učvršćuje odanost pripadnika – smatraju upućeni i ističu da je “u Srbiji zbog osovine Srpska pravoslavna crkva – Srpska akademija nauka i umjetnosti – dinastija Karađorđević, utjecaj masona ogroman, a time i u Republici Srpskoj”.

Beogradski mediji su, pozivajući se na izvještaje obavještajnih službi, objavili da je na sceni “novi nalet srpske masonerije na kulturu, institucije i politiku” i podvukli: “Vidljiv je plan masonske vlasti da se užurbano konsolidira kako bi spremno preuzela zadatke u strateškom planiranju i redefiniranju sile nove regije unutar prostora bivše Jugoslavije”. Pored ostalog, ocjenjuje se da se to u velikoj mjeri radi preko privatnih kompanija za zaštitu osoba i objekata.

Podijeli

3 0 komentara

 1. Tripolski Janos 33 *
  Tripolski Janos 33 * 24 Juna, 01:16

  U prvom naletu kako napraviti alibi Srbi su Velikom Škotskom obredu dali kabalisticka obilježja i stalno su u potrazi za mitoloskom pričom za pokriće ludila.Idoli i totemi mogu funkcionirati samo kod poluinformiranih i pri glupih.Informacija moći se pokušava kontrolirati i kanalizirati ali u čijim je rukama moć i da li postoji basna o lisici i vrani sa sirom . Život nije basna niti šahovska ploča. Igrači iz sjene nikad ne pobjeđuju već žele kontrolirati štetu. Moć zbog profita nije jednaka moći dokazivanja JA.
  Samo pravi majstori mogu napraviti nacrt a svi ostali su blijeda kopija nekog drugog.Moc postoji da.se pokaže Kadosh
  Trenutno je u toku povećanje utjecaja muslimana BiH sa početkom u Francuskoj a koja će se primjeniti u cijeloj Europi i kroz to u NATO.
  baš me interesira da li trilameralna šahovska ekipa može kontrolirati vojne i ekonomske interese.
  Suvereni Veliki Generalni Inspektor
  Tripolski Janos 33 *
  Veliki Orient Hrvatske i BiH

  Odgovori
 2. Bill
  Bill 17 Januara, 16:54

  “Most Istok Zapad” je jedan od vaznijih projekata ovoga vremena, ako ne i najvazniji. Jedna obala mosta je u Srbiji a druga u Mongoliji.

  Odgovori
 3. Antimason
  Antimason 02 Juna, 13:54

  To je most ispod kojeg voda ne teče. Jovan Kovačić je prilično neobrazovan čovek, zao i podmukao, ali je vešt da širi fami o tajnim društvima i teorijama zavera. Pa, pogledajte mu samo članove — sve ljudi bez ugleda. Baš takvi kao što je i sam

  Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku