hamburger-icon

Kliker.info

Misli svojom glavom : Načelnica Visokog Amra Babić isključena iz SDA

Misli svojom glavom : Načelnica Visokog Amra Babić isključena iz SDA

28 Maja
16:25 2016

amra-babic (1)Članovi Općinskog odbora SDA u Visokom obavijestili su stranačke kolege i simpatizere da je na sjednici Izvršnog odbora iz stranke isključena načelnica Općine Amra Babić.

Osim načelnice Babić, iz SDA su isključena još četiri člana: Mirsad Alibegović, Akif Ohran, Kemal Kardaš i Bajro Fejzić, piše Slobodna Bosna.

– Odluka je donesena zbog kandidiranja imenovanih za Lokalne izbore 2016. godine, bez saglasnosti Stranke demokratske akcije, navodi se u saopćenju Općinskog odbora SDA Visoko, koje je potpisao predsjednik Halim Zukić.

Amra Babić je, podsjetimo, na prošlim Općinskim izborima, kao kandidatkinja SDA odnijela uvjerljivu pobjedu u utrci za prvu načelnicu Općine Visoko. Kao prva načelnica jedne općine u Evropi koja nosi hidžab tada je izazvala veliku pažnju.

Načelnicu Amru Babić njene kolege iz SDA su optužile za autokratiju, nezakonito prisvajanje ovlasti, nepotizam i neracionalno trošenje budžetskih sredstava. Podršku stranke za svoje stavove Babić je od SDA Visoko izgubila još u februaru, a nakon što je prošle sedmice objavila da se kandidovala za načelnicu kao nezavisni kandidat izbačena je iz stranke.

(Kliker.nfo-Oslobođenje)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku