hamburger-icon

Kliker.info

Mirsad Hadžikadić : Inzko je rekao da će djelovati kada se pređe crvena linija, RS je već prešla

Mirsad Hadžikadić : Inzko je rekao da će djelovati kada se pređe crvena linija, RS je već prešla

14 Maja
22:29 2019

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić kazao je za Vijesti.ba kako Milorad Dodik svojim zapaljivim izjavama testira granice strpljenja međunarodne zajednice, ali i institucija države.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik zatražio je u nedjelju u Banja Luci od komande Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, jer je to, kako je kazao, njihov dan.

“Više od polovine onog stroja bit će obučeno u uniforme vojske Republike Srpske, a jedan dio bit će obučen u uniforme Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka da se vidi kontinuitet”, kazao je Dodik.

“Ovo je još jedan u nizu nastupa Dodika kojim testira granice strpljenja međunarodne zajednice i državnih struktura Bosne i Hercegovine”, kazao je za Vijesti.ba Mirsad Hadžikadić.

Hadžikadić je podsjetio da je Visoki predstavnik Valentin Inzko nedavno izjavio da će djelovati kada se pređe crvena linija.

“Mislim da je sa formiranjem rezervnog sastava policije entiteta Republika Srpska i ovom insinuacijom o začecima vojske toga entiteta ta crvena linija već pređena”, smatra Hadžikadić.

On zaključuje kako institucije ove zemlje moraju poduzeti konkretne akcije u ovakvim situacijama.

“Mislim da državne institucije Bosne i Hercegovine moraju da počnu preduzimati konkretne akcije protiv osoba koje narušavaju sigurnost i integritet Bosne i Hercegovine umjesto dosadašnje prakse izdavanja saopštenja”, zaključio je Mirsad Hadžikadić.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku