hamburger-icon

Kliker.info

Mirsad Hadžikadić : Biden bi donio mogućnost većeg angažmana SAD u BiH i pomak ka konstruktivnom dijalogu u cijelom regionu

Mirsad Hadžikadić : Biden bi donio mogućnost većeg angažmana SAD u BiH i pomak ka konstruktivnom dijalogu u cijelom regionu

03 Novembra
16:07 2020

-Rezultat američkih izbora je izuzetno važan ne samo za američko društvo nego i za cijeli svijet.    Radi se o izboru između produbljivanja razdora unutar socijalnih struktura društva i reintegracije društva u mnogim državama svijeta, ističe u izjavi za Kliker . info  Mirsad Hadžikadić bosanskohercegovački i američki univerzitetski profesor, doktor računarskih nauka koji je impozantnu naučnu karijeru postigao upravo u SAD.

Govoreći o BiH prof. Hadžikadić naglašava da bi izbor Bidena za predsjednika SAD bi donio mogućnost većeg angažmana SAD u našoj zemlji  i pomak ka konstruktivnom dijalogu u cijelom regionu. 

-Čini mi se da je izlaznost na izbore jedan od ključnih faktora u rezultatu izbora u SAD, gdje se šanse Bidena da pobijedi povećavaju sa većom izlaznošću birača, kaže na kraju izjave za Kliker  predsjednik i osnivač Platformee za progres , političke stranka širokog centra u Bosni i Hercegovini osnovane 25. novembra 2018  koja se zalaže za državu i društvo u kojima će kompleksnost bh. društva biti samo „motor promjene u društvu“, a nikako razlog stagnacije i konflikata bilo koje vrste.

(Kliker.info)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku