hamburger-icon

Kliker.info

Miroslav Ćiro Blažević : Odlazim, presudili ste mi!

Miroslav Ćiro Blažević : Odlazim, presudili ste mi!

02 Decembra
01:42 2009

Nakon što je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Miroslav Ćiro Blažević, odlučio ostati na funkciji (u petak 4. prosinca Izvršni odbor nogometnog saveza BiH trebao je verificirati njegov ostanak), uslijedio je udarac navijača koji ga je, kaže, oborio.

– Uvijek sam bio za navijače i kad su oni protiv mene, nemam druge solucije nego odustati. Neću više biti izbornik BiH. Oni su presudili! Što ću ja sad protiv njih? Neću! To je njihova želja, neka uzmu koga oni žele. Bili su mi potpora i snaga kad je trebalo i neću ih sad razočarati. Vidjet ćemo što će reći na Izvršnom odboru, ali predložit ću rastavu braka – kazao nam je Blažević.

Podsjetimo, navijačka skupina reprezentacije koja je izgubila od Portugala u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine, BH Fanaticos, oglasila se otvorenim pismom u kojemu su optužili Ćiru da je spasio “bagru i lopove”, te im dao još dvije godine da troše ugled BiH.

“Jeste li za boljitak BH nogometa i profesionalan rad Saveza, ili ste za zadržavanje statusa quo i trenutačne kriminalne garniture koja sistematski uništava sport u BiH?“, pitali su ga BH Fanaticosi.

– Nisam pročitao to pismo, ali sam čuo što su napisali. Jako mi je žao što je došlo do ovoga, odnosno što odlazim. Momčad koju smo stvorili je najbolja na svijetu, ma prošetali bismo se kroz kvalifikacije za Euro 2012. godine. Ali, neka, oni su htjeli da ja ne budem tu, neka im je na čast. Tko god dođe, imat će iste probleme.

Optužuju vas da štitite “bagru i lopove”.

– Štitim nevine ljude! Nisam za radikalne promjene, navijači su radikalni. Smirivao sam situaciju, i dalje ću je smirivati i štititi te ljude jer nikome nisu ništa skrivili. Za mene je istina najvažnija stvar. Njih navijači od prije imaju na zubu, ja sam to smirio rezultatima, a sada su i mene napali. Žigosali su ljude koji to nisu zaslužili. Zamjeraju im da su izbacili Kodru, a zapravo se on sam izbacio, to ih valjda muči. Čini mi se da je to beznadan slučaj… – poručio je Blažević.

Hoćete li ostati pri reprezentaciji BiH na nekoj drugoj funkciji, kao savjetnik, recimo?

– Kakav bih ja savjetnik, sine, bio, a pun sam energije!?

Imate ponuda da preuzmete neku klupu?

– Za sada nema ništa, ali bit će, bit će!

Klub ili reprezentacija?

– Radije klub – zaključio je Blažević

(Kliker.info-Slobodna Dalmacija)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku