hamburger-icon

Kliker.info

Miroslav Ćiro Blažević: Igrat ćemo za raju i za našu Bosnu i Hercegovinu

Miroslav Ćiro Blažević: Igrat ćemo za raju i za našu Bosnu i Hercegovinu

10 Oktobra
10:01 2009

 Miroslava Blaževića je dočekala ugodna vijest na ulasku u hotel „Fradison" u Talinu. Bh. navijači iz svih krajeva BiH, raštrkani i naseljeni od Švedske, Norveške, Finske, Danske, selekoru su poručili: „Ćiro, ne brini za nas. Samo ti pripremi i motiviši kako znaš naše momke, a mi ćemo ih bodriti na najbolji mogući način. Ni šibica ne smije pasti na teren, a kamo li šta drugo. Pobjedite, pa da zajedno slavimo".Ni Ćiro, koji se slikao sa svima i udovoljavao njihovim željama, nije ostao dužan. „Vi ste najbolji ljudi, naši najbolji navijači i ambasadori. Ja ne sumnjam u vas, naprotiv, vjerujem da ćete nas korektnom podrškom nositi do pobjede. Igrat ćemo za vas, za raju i za našu Bosnu i Hercegovinu", izjavio je Blažević i zaradio gromoglasan aplauz. Ćiro ih je na kraju zamolio još jednom za dostojanstveno navijanje i zajedničko slavlje u Zenici, kada naša selekcija u srijedu dočekuje Špance, čime završava kvalifikacijski ciklus. Blažević je na sinošnjem treningu uigravao neke finese, bilo je tu centaršuteva, slobodnjaka, uvježbavanja linija u prekidima, kako u našem, tako i suparničkom prostoru. Inače, let od Sarajeva protekao je prilično mirno, uz manje turbulencije prilikom šetnje avionom vašeg izvještača i sudijskog autoriteta Salema Prolića. Tada je bilo neplaniranog propadanja. Selektor je neuobičajeno lako podnio let. Možda i zbog specijaliteta koje mu je poslao sarajevski prijatelj Ado Pelivan – Gazija.

On je na aerodrom selektoru poslao nekoliko vrsta pita. Selektor je probao krompirušu, nešto duže se zadržao na bureku, a onda pitom častio sve redom. „Moj prijatelj Ado mi je poručio da ćemo pobjediti samo ako probam pitu prije utakmice. I, evo, dobro sam je načeo. Nadam se da će mi biti sretna kao i u prethodnim utakmicama", kazao je Ćiro. Utakmica Estonija – BiH igra se u subotu, u 18 sati po bh. vremenu. Sudit će nam italijanska sudijska trojka na čelu sa Nicolom Rizzolijem. S pobjedom bh. reprezentacija bi osigurala plasman u doigravanje. Nešto kasnije, nakon utakmice u Talinu, u Briselu se sastaju Belgija i Turska. U taboru naše reprezentacije niko ne razmišlja o tom susretu. Žele sami izboriti istorijski uspjeh. Meč prenosi NTV Hayat, uz komentar kolega Seida Teftedarije, Kerima Priganice i Emira Delića. Veliko je zanimanje i za radijski prijenos, koji će raditi RSG radio. Iz Talina će se javiti i komentirati popularni Marjan Mijajlović. I kolega Salih Hadžialić će raditi prijenos za BHT Radio 1, a Mirza Kolar za TVSA pravi specijalnu reportažu.

Sastav BiH                 Golman Hasagić Nadarević, Jahić, Spahić Ibričić, Salihović, Rahimić, Muratović, Misimović, Ibišević i Džeko. Selektor: Miroslav Blažević. Klupa: Begović, Vladavić, Bajramović, Hrgović, Berberović, Mravac, Mirvić, Damjanović, Štilić, Pandža.

Dominković nas dočekao      U Talinu nas je dočekao Iljo Dominković i prilično hladno vrijeme. Neki su došli u majicama, pa su „cvokotali" do hotela, a neki se dali u šoping tražeći zimsku garderobu. U avionu je bilo „pola vlade". Pravu „pometnju" napravio je Avdo Avdić, kolega kultnog političkog magazina FTV-a «60 minuta». Bilo je raznih komentara, uglavnom duhovitih. Evo nekih. „Ili ćemo na Mundijal ili ćemo završiti u baltičkim vodama kad nas prati Avdo Avdić". „Avdo, mogu li i ja nekako doći u «60 minuta», imao bih šta ispričati", pitao je jedan putnik iz biznis klase. Ipak, izdvojili smo jedan, koji je došao iz igračkih redova. Kolega Avdić zove Seju Salihovića i pita može  li izjava za «60 minuta»? „Šta ću ti pričati 60 minuta moj Avdo", uz karakteristični smiješak zapitao se Sejo, Ćirina ljevonoga dalekometna haubica.

Od Mursije do Talina             Ćiro je kvalifikacije otvorio u Mursiji i zamalo iznenadio aktuelnog prvaka Evrope. Malo sudija, malo nespretnost naše odbrane i promašaji naših napadača, koštali su nas poraza. Onda je stradala Estonija. Sedmica peče Estonce i brine Ćiru, jer su Estonci sada napaljeni željni osvete. U Istambulu je Ćiro držao «svilen gajtan» oko vrata Fatiha Terima, a onda u drugom dijelu, opet greškama i promašajima, Terim je preživio «kliničku smrt». Armenija je rutinski odrađena, najprije u Zenici, potom nedavno u Jerevanu. Prije toga meč sa Belgijom obilježio je debi i sjajan nastup ljubimca bh. publike Nemanje Supića, koji je najzaslužniji i za bod protiv Turske u  Zenici. Ostale su još dvije runde. Večeras protiv «autsajdera» i za kraj najbolja reprezentacija Evrope. Španija kao poslastica u Zenici. Estonija nas sve muči. Probali smo pitu Ćirinog prijatelja Ade, prvoklasna je, ali ipak više vjerujemo u Ćirinu strategiju (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku