hamburger-icon

Kliker.info

Miroslav Ćiro Blažević : Danas je počela operacija Lisabon

Miroslav Ćiro Blažević : Danas je počela operacija Lisabon

04 Novembra
07:01 2009

Od danas počinje «Operacija Lisabon». Miroslav Blažević je uveo mobilno stanje u Savezu, koji, upravo zahvaljujući rezultatima naše reprezentacije nikad nije bolje stajao. Ranije su potencijalni sponzori, kapnuli nešto para, uz uslov da se njihovo ime ne spominje, danas se zahvaljujući Ćiri utrkuju, sponzoriraju. Najviše zbog njega i njegovih lavova, reprezentacija je poželjan partner, a nikako zbog onih koji se pozivaju na hijerarhiju. Zaboravili su kako su još dojučer bili u živom blatu. Doveli su najboljeg trenera, sa najmanjom plaćom. On je rizikovao, a oni su najviše profitirali. No, sve je to sada u drugom planu. Selektor je okrenut historijskoj zadaći, nacija je na nogama, brojimo dane i sate do odlučujuće utakmice, odnosno utakmica sa Portugalom.– Do sada sam govorio kako cijela Evropa navija za nas. Nije cijela Evropa, nego cijeli svijet. Svi su, osim Portugalaca za BiH – izjavio je novinaru «San» Ćiro, dok je u «Imperijalu» čekao svoju simpatiju, prijateljicu i partijsku šeficu Jadranku Kosor.Ćiro je bio u prepoznatljivoj formi.

– Nemojte se ustručavati, slobodno pitajte premijerku ko je njena simaptija – pripremao je selektor novinare, koji su u velikom broju čekali premijerku Hrvatske. Naravno, on, šarmer, šoumen i nadasve vrhunski stručnjak.Nije nam do politike, već do nogometnih tema.- I Jadranka strepi za nas. Kad nije otišla Hrvatska, želi da ja uspijem sa Bosnom.Selektora raduju golovi Harisa Medunjanina, ali je i zabrinut.- Nadam se da će njegov status biti u redu do baraža, ili u najgorem slučaju do druge utakmice.Sretan je što je Asmir Begović u sjajnoj formi, ima kontinuitet utakmica u Ipsviču.- Dobro je što je otišao braniti, samo tako će postati golman.«Atila» će pozvati veći broj igrača. Evo i zašto?– Kapiten Spahić mi je preporučio iskusnog stopera Milenkovića. Treba nam defanzivaca, dok imamo igrača prema naprijed. Čekaju nas dvije velike bitke, želim zdrave, moćne, snažne i beskompromisne ratnike. Sa Portugalcima je bitka za život, bitka za bolju budućnost ove zemlje. Ja sam došao sa tim ciljem, da ujedinim i obradujem sve ljude u Bosni i Hercegovini – izjavio je za San» Miroslav Blažević.Kod prijatelja u «Popaju»Blažević je po uhodanoj praksi večerao u «Popaju» kod prijatelja Mustafe Dučića, sa kojim je pričao o svemu, najmanje o fudbalu. Na meniju je bila friška riba iz Neretve, pica, sir pršut… Selektor je tokom jučerašnjeg dana imao ugodni, prijateljski razgovor sa Vlatkom Glavašem, bivšim kapitenom i trenerom reprezentacije.

Spisak       Za mečeve s Portugalom (14. i 18. novembar) Blažević računa na ove igrače: Hasagić, Begović, Supić, Spahić, Nadarević, Berberović, Jahić, Damjanović, Pandža, Mirvić, Mravac, Milenković, Bajramović, Vladavić, Salihović, Ibričić, Rahimić, Muratović, Medunjanin, Zec, Misimović, Pjanić, Džeko, Muslimović, Misimović, Ibišević, Štilić.  (Kliker.info-San)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku