hamburger-icon

Kliker.info

Miro Lazović na sesiji Kruga 99 : Potrebno mijenjati Dejtonski ustav BiH

Miro Lazović na sesiji Kruga 99 : Potrebno mijenjati Dejtonski ustav BiH

24 Septembra
16:06 2017

Jedan od uvodničara na današnjoj sesiji Kruga 99 u Sarajevu Miro Lazović rekao je da Bosna i Hercegovina na dejtonskoj formuli s dva entiteta i tri naroda ne može biti funkcionalna, stabilna i demokratska država te da je takvo stanje potrebno mijenjati.

Lazović smatra da je krajnje vrijeme da se političke partije uozbilje, te da je današnja vlast uvela Bosnu i Hercegovinu u “slijepu ulicu” i da nije sposobna napraviti iskorake. Rekao je i to da vlasti u BiH treba ‘navigacija’ koja nije ni u Sarajevu ni u Banjoj Luci ni u Mostaru, nego se nalazi u Briselu, odnosno u Washingtonu.

Govoreći o nedavnoj raspravi o aktuelnom stanju u BiH kao i njenoj budućnosti koja je vođena u Domu lordova u Londonu Lazović je rekao da je simptomatično da su samo mediji poklonili pažnju toj raspravi, a političke partije na koje se odnose ta rasprava i danas šute.

Uvodničarka prof. dr. Lada Sadiković koja je također govorila na današnjem Krugu 99 istakla je da su poruke lordova više nego jasne.

„… Dejtonom su kreirani aranžmani koji su spriječili razvijanje države. Imamo stalnu opstrukciju iz jednog dijela države, a BiH postaje crna rupa korupcije, jedna vrsta izgubljene duše, distopije i najnestabilnija država regiona“, citirala je Sadiković bivšeg visokog predstavnika u BiH lorda Paddy Ashdowna te dodala da njegove riječi dovoljno govore.

(Kliker.info-NAP)

 

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku