hamburger-icon

Kliker.info

Mirnodopska agresija : Turistička agencija iz Hrvatske mostarske džamije zamijenila crkvama

Mirnodopska agresija : Turistička agencija iz Hrvatske mostarske džamije zamijenila crkvama

21 Decembra
16:43 2018

Turistička agencija Adriatic-travel  sa sjedištem u Splitu, u svojoj ponudi turistima pruža mogućnost posjete hercegovačkim gradovima Mostaru i Međugorju. Međutim, na promotivnoj fotografiji koja prikazuje Mostar prekriven snijegom, fotomontažom su uklonjene dvije džamije, a križ se našao na pogrešnom mjestu.

– Ovako Adriatic-travel predstavlja Mostar.

Za one koji imalo poznaju Mostar znaju kolika je ovo prevara! Sem što su na Forticu stavili križ, na mjesto Tabačica džamije zvonik, a umjesto Neziragine džamije drugi zvonik, i nepismeni su!!! – napisao je Sanel Kajan, novinar iz ovog grada.

Kako navodi Oslobođenje ovim bezočnim činom kompanija je pokazala nepoštovanje ne samo prema kulturnom naslijeđu jednog grada, nego i prema očekivanjima vlastitih klijenata koji se mogu osjetiti prevarenim kada dođu u grad u kojem dominira orijentalno naslijeđe.

O kakvoj prevari se radi, uvjerite se i sami uporednom fotografijom koju je naš dopisnik danas načinio u ovom gradu.

image
image

MOSTAR DANAS: NI CRKVENIH TORNJEVA, NI SNIJEGA/ ADNAN DEMIĆH. D.

Podijeli

Jedan komentar

  1. Hrast
    Hrast 22 Decembra, 02:30

    Treba njihovo more zamjeniti sa nekim drugim morima. Bosanci se glupiraju kad im nose pare s obzirom da dalmatinci ne protestvuju protiv saborskih mjera kontra BiH a pare im broje. Ne znam. Mislim da se tu nesto mira promjeniti

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku