hamburger-icon

Kliker.info

Mirne demonstracije pokreta Grozd u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli

Mirne demonstracije pokreta Grozd u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli

30 Septembra
21:27 2006

Ovo je dosad najmasovniji građanski pokret u povijesti naše zemlje. Tokom protesta na Španjolskom trgu u Mostaru demonstrirali su, kako su kazali, hrabrost i riješenost da se pobijedi siromaštvo, nezaposlenost, korupcija, male mirovine, loše obrazovanje, loša socijalna i zdravstvena zaštita, loša poljoprivredna i omladinska politika, spore europske integracije. Po riječima glasnogovrnice GROZD-a Maide Behram Stojanov, danas "želimo poslati poruku svim biračima da izađu na izbore jer jedan glas mijenja sve".
"Ovog puta stvari su bitno drukčije jer su se sva obećanja bilježila i zapisivala, a mi smo tu da ih nakon izbora podsjetimo na ono što su obećavali", kazala je ona.
Na skupu je istaknuto kako to nije predizborni niti stranački skup, te da nema spominjanja stranaka i političara "s obzirom da ih je bilo i previše u proteklih mjesec dana".
"Danas je naš dan. Dan svih nas koji trpimo, koji smo žrtve neodgovornosti i bahatosti, ali sutra, nakon što budemo glasovali svoje živote uzimamo u svoje ruke. Sutra glasujemo ne da bi glasovali već birali i izabrali svoju budućnost", istaknuto je na skupu.
Skupu je nazočio veliki broj građana, od kojih predstavnici Saveza sindikata, Saveza izbjeglih i raseljenih osoba, umirovljenici, mladi, studenti, te mnogobrojni predstavnici nevladinih organizacija. 

(FTV/Fena)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku