hamburger-icon

Kliker.info

Miralem Pjanić : Očekujem tešku utakmicu, ali u dobroj smo seriji

Miralem Pjanić : Očekujem tešku utakmicu, ali u dobroj smo seriji

06 Februara
13:35 2013

Miralem Pjanić je, uz Edina Džeku, naš fudbaler o kojem se u posljednje vrijeme najviše piše. Špekulacije o njegovom transferu iz Rome u Barcelonu toliko su uzele maha da bi prosječan posmatrač mogao konstatirati da je Pjanićeva selidba u Kataloniju pitanje dana. Miralema je u Italiji teško dobiti.

 Klubovi Serije A oštro sankcioniraju istupe u medijima, pa je nejasno ima li u medijskim nagađanjima imalo istine. Sudeći prema njegovim jučerašnjim izjavama – nema! Iako su u stranim medijima često izlazile njegove izjave o eventualnom transferu u Barcelonu, Pjanić tvrdi da nikada ništa konkretno nije rekao.

 

Pita se klub

– U Italiji je veoma teško kada je riječ o odnosima s medijima. Rijetko kada dajemo izjave jer nam to klub ne dozvoljava. Kada je riječ o Barceloni, nikada ništa nisam govorio, osim što sam demantovao cijelu priču.Međutim, mediji u inostranstvu su takvi da jedan od njih napiše nešto, drugi to malo preformulišu, a treći naprave nešto potpuno drugačije. Na kraju, cijeli svijet objavi da sam skoro završio transfer, a ja s tim nemam nikakve veze – priča naš veznjak.

Pjanić u Barceloni priča je koja je ipak intrigantna. Miralem se nasmijao i rekao: – Naravno da jeste. Sam spomen Barcelone je nešto posebno za fudbalera. To je jedan od najboljih klubova na svijetu, ali ja imam klub s kojim sam vezan ugovorom. Iako nas u posljednje vrijeme ne ide, zadovoljan sam u Romi.Priča o Barceloni postoji, ali ja s tim nemam ništa. Ako oni ili bilo ko drugi žele da me kupi, moraju se prvo obratiti Romi i ja tu nemam šta komentirati. Trebam samo igrati dobro i to je sve – priča Pjanić.

Smjena Zemana

Posljednjih dana u Romi se dešavalo svašta. Dok je Pjanić u Dizeldorfu gledao bokserski meč Adnana Ćatića i Sema Solimena (Sam Soliman), čelnici Rome smjenjivali su trenera Zdeneka Zemana. – U teškom smo periodu. Naš je cilj biti pri vrhu tabele, ali smo daleko od toga. Očigledno je da se nešto moralo promijeniti. U ovakvim situacijama uvijek se traži krivac. Nadam se da će se s novim trenerom stvari promijeniti. Kvaliteta imamo, ali smo upali u negativan niz – tvrdi Pjanić.

Napad kao hendikep

Za vrijeme Zdeneka Zemana, Roma je igrala atraktivno. U posljednje vrijeme našlo se mjesto i za Pjanića, koji se konačno izborio za prvu postavu, ali u isto vrijeme ekipa je počela padati.- Mislim da je problem u tome što smo bili preofanzivni. Imamo najbolji napad u ligi, ali i najgoru odbranu. Ja kao ofanzivni igrač nisam bio nezadovoljan, ali ipak je ekipa na prvom mjestu.U Italiji se igra taktički zreo nogomet u kojem se podjednaka pažnja mora posvetiti i napadu i odbrani, a mi to nismo radili. Naša napadačka igra zapravo nam je bila hendikep. Nadam se da ćemo ubuduće poraditi na tome i krenuti ka vrhu, jer tamo spadamo – zaključio je Pjanić.

Bilo bi dobro nastaviti niz

Uoči večerašnje provjere u Ljubljani Pjanić tvrdi da smo bolji od Slovenije, ali i kaže da očekuje tešku utakmicu. – U Ljubljanu smo došli odigrati što bolje možemo i dodatno se uigrati pred utakmicu s Grčkom. U dobroj smo seriji i bilo bi dobro to nastaviti. Na tribinama će ponovo biti puno naših navijača koji će nas bodriti. Drago mi je što će biti tu, oni su nam dodatno motiv da pokušamo pobijediti, ali, prema meni, najvažnije je predstaviti se u lijepom svjetlu – kaže Pjanić. (Kliker.info-AS)Miralem

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku