hamburger-icon

Kliker.info

Ministrica Katica Čerkez učenicima iz Jajca poručila: Idite u disko, vi ste instrument međunarodne zajednice !?

Ministrica Katica Čerkez učenicima iz Jajca poručila: Idite u disko, vi ste instrument međunarodne zajednice !?

20 Juna
16:31 2017

Srednjoškolci iz Jajca bili su na sastanku sa ministricom obrazovanja Srenjobosanskog kantona, Katicom Čerkez – nakon kojeg im je ona poručila da su “instrument međunarodne zajednice i da treba da idu u disko”.

Kako javlja reporteka Anđelka Marković, Čerkez je nakon sastanka izjavila: “Vi ste instrument međunarodne zajednice. idite u disko, ja se ne mogu boriti sa vjetrenjačama”.

Ministirca Cerkez ucenicima: Vi ste instrument MZ. Idite u disko. Ja se ne mogu boriti sa vjetrenjacama.

Podsjećamo, stotinjak učenika iz cijele BiH okupilo se danas u Travniku u znak mirnog protesta protiv fenomena dvije škole pod jednim krovom. Učenici su isprted zgrade Vlade Srednjobosanskog kantona poručili da ne žele etničke podjele u školama.

Srednjoškolci su u Travniku danas skandirali: “U školu zajedno”, a nosili su transparente na kojima piše “Embargo za suživot”, “Segregacija je loša investicija”, “Vrijeme je za školovanje”.

Podsjetimo, uprkos tome što je objavljeno da se odustalo od formiranja nove srednje škole u Jajcu, koja bi radila po bosanskom nastavnom planu i programu, Vijeće učenika Srednje strukovne škole Jajce i Asocijacija srednjoškolaca u BiH nisu odustali od današnjih protesta.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Jedan komentar

  1. tta
    tta 21 Juna, 09:52

    A vjetrenjace su napredak i izlazak iz postojecih govana u kojima ti ponosno stojis i jos ih branis ministrice Cerkez. Umjesto da ih podrzis ti ih u nekvo disko saljes sto je pokusaj podvaljivanja i potcjenjivanja ucenicke zelje za slobodom i suzivotom. Ps: i disko-klubovi su podjeljeni. Nisi ih dobro poslala

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku