hamburger-icon

Kliker.info

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu tvrdi : “Ako Turska otvori vrata migrantima, nijedna vlada u Europi neće izdržati”

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu tvrdi : “Ako Turska otvori vrata migrantima, nijedna vlada u Europi neće izdržati”

22 Jula
03:12 2019

Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je da je Europa napustila Tursku da se sama nosi s problemom ilegalnih migranacija.

“Kada bi Turska otvorila svoja vrata, nema te vlade u Europi koja bi mogla izdržati migrantski val duže od šest mjeseci”, rekao je Soylu.

Anadolija navodi da je dodao  da će oni koji žele pretvoriti Tursku u središte ilelaglnih migranata, na kraju platiti cijenu za ravnodušnost.

“Nije dovoljno tapšati Tursku po leđima. Oni će kritikovati Tursku iz svojih fotelja u Europskom parlamentu i ponašati se kao ljevičari prije 300 godina”, rekao je turski ministar.

Turska se nalazi na glavnoj ruti kojom migranti pokušavaju ilegalno ući u Europu, a posebno od 2011. godine i početka rata u Siriji.

Zvanična Ankara je optužila EU da nije ispunila svoje obaveze iz sporazuma postignutog 2016. godine između Turske i Unije.

EU i Turska su postigli sporazum o zaustavljanju ilegalne migracije preko Egejskog mora i poboljšanje uslova za više od tri miliona sirijskih izbjeglica u Turskoj. EU je obećala šest milijardi eura za izbjeglice i da će do kraja 2018. godine pustiti drugu tranšu od tri milijarde eura.

Podijeli

Jedan komentar

  1. kem trị thâm mụn
    kem trị thâm mụn 22 Jula, 12:37

    It's going to be finish of mine day, except before ending I am reading this fantastic post to increase my experience. http://mckayarchives.co.uk/index.php?title=User:MaritaBaumgaertn

    Odgovori

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku