hamburger-icon

Kliker.info

Ministar sigurnosti potvrdio : Predsjedništvu predata informacija o aktivnostima SOA-e

Ministar sigurnosti potvrdio : Predsjedništvu predata informacija o aktivnostima SOA-e

26 Marta
14:35 2019

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je za Vijesti.ba da je Predsjedništvu BiH predao Informaciju u vezi sa navodima o aktivnostima hrvatske SOA-e i generalnog konzula Hrvatske u BiH o vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja.

“Informacija je povjerljivog karaktera i ne mogu govoriti detalje o tome, jedino mogu potvrditi sve ono što sam ranije govorio u vezi sa tim slučajem”, rekao je ministar Mektić za Vijesti.ba

Podsjećamo, ministar Mektić je ranije govorio o slučaju vrbovanja pripadnika selefijskog pookreta za krijumčarenje naoružanja u BiH od strane hrvatskih diplomata i obavještajaca. 

Povodom tog slučaja, Predsjedništvo BiH zatražilo je 18. marta od Ministarstva sigurnosti BiH da u roku od tri dana ovoj instituciji dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske i generalnog konzula Hrvatske u BiH.

U međuvremenu, Tužilaštvo BiH je 14. marta formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni 
u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

“Izvještaj o navodima o aktivnostima hrvatske Bezbjednosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH tražen je od strane druga dva člana Predsjedništva BiH koji su smatrali da javno iznesene stavove treba provjeriti zato sam i podržao to”, rekao je za ATV Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

“To je nešto što u sebi ima dosta nerazrašnjenih stvari. Predsjednišvo će svakao sjesti i vidjeti. Ja nemam pojma kakav je izvještaj, ja ga nisam ni dobio”, rekao je Dodik za ATV.

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku