hamburger-icon

Kliker.info

Ministar sigurnosti Dragan Mektić : Dovođenjem u vezu događaja u Zvorniku i Kumanovu Dodik želi zastrašiti građane

Ministar sigurnosti Dragan Mektić : Dovođenjem u vezu događaja u Zvorniku i Kumanovu Dodik želi zastrašiti građane

13 Maja
06:38 2015

Mektic5Dragan Mektić, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine za “Slobodnu Bosnu” otvoreno govori o bezbjedonosnoj situaciji u našoj zemlji u svjetlu događaja u Kumanovu, objašnjava da li postoji mogućnost da se terorizam iz Makedonije prelije i u našu zemlju te na koji će način sigurnosne službe BiH odgvoriti zadatku dočeka pape Franje našoj zemlji.

Gospodine Mektiću, gostujući na RTRS-u u nedjelju uveče Milorad Dodik, predsjednik RS-a reakao je da ne vjeruje bezbjedonosnim institucijama BiH pa sami tim I informacijama koje od njih dobija. Takođe je ocjenio da se mogu povezati događaji u Zvorniku i Kumanovu. Kakav je Vaš komentar na ove njegove izjave?

To je širenje dezinformacija u cilju plašenja i zastrašivanja ljudi. Zastrašivanjem stanovništva skreće se pažnja na duži vremenski period sa krucijalnih stvari kao što su loša ekonomska sutuacija, nizak strandard, zatim pitanja kriminala, korupcije i pljačke. On zna da je najbolje držati tenziju u kome će stalno proizvoditi neku vrstu straha. Uopšte mi nije jasno na koji način je moguće povezati događaje u Zvorniku i Kumanovu. Ukoliko ima takve informacije onda neko preduzme određene mjere.Ako je terorizam poveznica tim događajima, onda se oni mogu povezati sa mnogim događajima u svijetu, počev od onog od 11. septembra u SAD-u. Ja zaista ne vidim bilo kakve argumente da se ti događaji mogu povezati i smatram da su to čiste političke izjave kako bi se građani držali u tenziji, strahu I nesigurnosti. U takvoj atmosferi može apsolutno da manipuliše s njima u smislu da kod njih ne postoji interes za svakodnevna životna pitanja. Kada se uplaše terorizmom i bore za goli život onda građanima nije bitno da li imaju platu ili penziju i hoće li izgubiti posao.

(Kliker.info-Slobodna Bosna)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku