hamburger-icon

Kliker.info

Ministar sigurnosti Dragan Mektić: Dodik je paradigma za lopovluk i korupciju u RS-u

Ministar sigurnosti Dragan Mektić: Dodik je paradigma za lopovluk i korupciju u RS-u

26 Juna
18:27 2017

Ponedjeljak, početak nove radne sedmice, donio je i početak novog verbalnog obračuna na relaciji ministra sigurnosti BiH i predsjednika Republike Srpske. Verbalni sukob Dragana Mektića i Milorada Dodika, inače poznatih po karakterističnim nastupima u javnosti i bez dlake na jeziku, započeo je izjavom ministra sigurnosti BiH koji je od Dodika zatražio da objasni porijeklo 200.000 eura koje je u maju iz Srbije unio u BiH.

“Igraju su se sa stotinama hiljada eura, koji se po džepovima nose, iznose, unose, a istovremeno pričaju o izdajnicima. Dodik je pričao da od rentanja objekta koji ima otplaćuje kredit u Pavlović banci, a sada se ispostavlja da odnekle drugo vuče 200.000 eura. Neka to objasni narodu, a ne može govoriti šta je izdaja ili ne, jer se zna ko je za vrijeme rata bio u RS-u i šta je radio”, izjavio je Dragan Mektić.

Nekoliko sati kasnije predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nije izdržao da ne odgovori u svom stilu, te je Mektića nazvao ‘bosanskim političkim klovnom’.

“Želim samo zbog javnosti da kažem da sam u svom imovinskom kartonu, što je svakom vidljivo, proteklih godina uredno prijavio i dva stana u vlasništvu od po 77 kvadratnih metara u Beogradu u Bulevaru Kralja Aleksandra, koji su kupljeni 1989. godine, a koje sam nedavno prodao i to je novac koji sam legalno prijavio i unio u Republiku Srpsku”, kazao je on. Nedugo zatim na scenu ponovo stupa Dragan Mektić. On u izjavi za N1 kaže da ga “ne iznenađuju nebulozne izjave ljudi koji su paradigma za lopovluk i korupciju u Republici Srpskoj”.

“Uvijek kada nema argumenata Dodik potegne nacionalističku retoriku i govor mržnje. Valjda zbog kratkoće između Cesninih letova. Kod njega nikad kao kod ostalog naroda. Navodno je prodao stanove u Beogradu, pa eure stavio u džep i preko granice. Zašto ne radi kao sav normalan svijet nalogom banci da prebaci pare? Tako i kod Pavlović banke – jednom kaže podigao jedan, a drugi put dva kredita. Ne zavirujem u njegov “prljavi” đžep”, poručio je prvi čovjek Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine.

(Kliker.info-N1)

Podijeli

Komentari

Još nema komentara

Komentariši

Napiši komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.
Obavezna polja su označena *

Idi na alatnu traku